Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Winter Werkhandschoenen vs Zomer Werkhandschoenen

Winter werkhandschoenen vs Zomer werkhandschoenen

Voor zowel de koude als de warme maanden heb je handschoenen nodig. Wat zijn de verschillen?

Winter werkhandschoenen vs Zomer werkhandschoenen

Werkhandschoenen zorgen ervoor dat je veilig kunt werken in een werkomgeving waar ongelukken zich sneller kunnen voordoen, zoals bijvoorbeeld in de bouw. Deze handschoenen zijn daarom heel belangrijk, omdat ze de blootstelling aan schade en andere risico’s verminderen. Het correct uitkiezen van de juiste werkhandschoenen is van groot belang om de juiste resultaten te hebben. Daarbij is het eerst goed om te weten welke verschillende soorten werkhandschoenen er zijn om veilig mee te kunnen werken. Je hebt zomer werkhandschoenen en winter werkhandschoenen. Er zijn enige verschillen tussen die twee soorten handschoenen.

Zomer werkhandschoenen

Werkhandschoenen van goede kwaliteit hebben een antislip eigenschap. Zo kun je al het materiaal tijdens het werken goed vasthouden. Het tillen van stenen of tegels gaat ook een stuk makkelijker, omdat er meer grip is. Sommige werkhandschoenen hebben ook een vingergevoelig eigenschap. Dit is ideaal voor het uitvoeren van precisie werk, waarbij je het gevoel in de vingertoppen nodig hebt. Zomer werkhandschoenen zijn ademende werkhandschoenen. Denk maar na dat als je deze handschoenen voor een lange tijd moet dragen in warm weer, ze goed comfortabel moet zitten. De stof moet dan ook zweethanden kunnen voorkomen. De ademende stof in zomer werkhandschoen helpt hier goed bij.

Winter werkhandschoenen

Winter werkhandschoenen hebben veel eigenschappen van de zomer werkhandschoenen. Zo zijn ze stevig, zorgen voor meer grip en zijn ze slijtvast. Ze schuren niet makkelijk en dat is natuurlijk erg belangrijk. Winter werkhandschoenen hebben ook nog andere eigenschappen. Zo bieden ze goede isolatie in koud weer. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de handen niet verloren gaat. Ook zijn deze handschoenen waterdicht. Werk je veel met water of andere vloeistoffen, dan hoef je niet de hele dag met natte handen te werken. Regent het veel en moet je toch buiten de deur klussen, dan blijven de handen ook heerlijk droog.

Vorige pagina: Welke werkhandschoenen hebben de beste voering?
Volgende pagina: Welke PBM's zijn soms noodzakelijk als je gaat klussen in huis?
  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • Logo veiligheidshandschoenen merk ATG
  • Logo veiligheidshandschoenen merk OXXA
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear