Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Header banner Kniebeschermers

Wat zijn Kniebeschermers?

Kniebeschermers zijn uitstekende veiligheidsmiddelen. Op deze pagina lees je wat kniebeschermers zijn.

Wat zijn kniebeschermers?

Het goed beschermen van je knieën is van belang als je stratenmaker bent, in de bouw wekt of in de industrie actief bent. Maar ook als je van rolschaatsen, skaten of een soortgelijke sport houdt, is kniebescherming cruciaal om schade aan je knieën te voorkomen. In dit artikel kun je lezen wat kniebeschermers, knielappen en werkbroek met kniestukken zijn en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Wat zijn kniebeschermers precies en welke variaties zijn er?

Kniebeschermers zijn speciale kappen van kunststof of een dikke laag textiel, die de knieën beschermen tegen belasting, een val of tegen stoten. Ze worden in de volksmond en in het jargon van de bouw ook wel eens knielappen genoemd. Naast de standaard losse kniebeschermers, die met een band of elastiek om de knieën bevestigd kunnen worden, zijn er ook werkbroeken met kniestukken waar de kniebescherming vooraf ingebouwd is. Er is dus genoeg keuze als je op zoek bent naar kwalitatief goede kniebeschermers.

Voordelen van kniebescherming, knielappen en werkbroek met kniestukken

Het grootste voordeel van betrouwbare kniebescherming kopen is dat je hiermee preventief schade, blessures en kwetsuren aan je knieën kunt voorkomen. Zoals iedereen wel weet zijn knieën behoorlijk kwetsbaar. Dit geldt zeker voor beroepen als stratenmakers en voor sporters, zoals skaters en wielrenners, die snel hun knieën kunnen beschadigen. Het dragen van kniebeschermers is niet alleen voor sporters en werknemers belangrijk, maar zeker ook voor werkgevers in de bouw, industrie en straat- en wegenbouw. Door jouw personeel te voorzien van goede kniebescherming, die in bepaalde sectoren zelfs verplicht is, voorkom je dat je personeel knieproblemen krijgt en daardoor uitvalt. Losse knielappen of werkbroeken met knielappen helpen om personeelsuitval te voorkomen, met alle voordelen van dien. Je hoeft namelijk geen vervanging te zoeken en bespaart jezelf en je bedrijf een hoop kosten. Ontdek ons assortiment kniebeschermers voor verschillende werkzaamheden op STARXX. Neem contact met ons op voor vragen of advies.

Vorige pagina: Welke kniebeschermers zijn perfect voor klussen?
Volgende pagina: Waarom zou je kniebeschermers moeten gebruiken?

De beste merken Kniebescherming

  • Portwest logo
  • Logo werkkleding merk HAVEP
  • Björnklader logo