Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Wat is Duct tape

Wat is Duct Tape?

Op deze pagina leggen wij je uit wat Duct Tape is.

Wat is duct tape?

Duct tape is een bekend en geliefd reparatiemiddel overal ter wereld. Je kunt de tape gebruiken voor veel verschillende doeleinden, waarbij onder meer een sterke hechting vereist is. Onderstaand schrijven geeft meer informatie over het ontstaan van duct tape, wat het precies is en waar je het voor kunt gebruiken.

Het ontstaan van duct tape

In de Tweede Wereldoorlog werd het product uitgevonden door het leger. Het is ontworpen om vocht en water uit munitiekisten te weren. Op deze manier kon de munitie langer meegaan en stond het leger stukken sterker tegen eventuele vijanden.

Wat is duct tape?

De tape is gemaakt van een laag geweven polyester en LDPE folie met een hotmelt lijmlaag. De tape kun je in verschillende kleuren kopen. Ook bezit het product veel kleefkracht en je kunt het makkelijk scheuren. Het is eveneens een handig en sterk hulpmiddel op kantoor, voor diverse reparaties of tijdens verschillende bouwwerkzaamheden. Daarnaast zijn er duct tapes met olie- en waterbestendige eigenschappen, alsmede hittebestendigheid. Je kunt de tape gerust een echte krachtpatser noemen. 

Man met bouwhelm gebruikt Duct Tape

Waar wordt duct tape allemaal voor gebruikt?

Er zijn verschillende soorten duct tape verkrijgbaar. Het is goed om te kijken naar de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Moet de tape naast de sterke kleefkracht ook tegen warme temperaturen of vocht kunnen? Zoek dan eens op deze eigenschappen. Of ga je de tape gebruiken om producten te bundelen of te maskeren? Ook kan het zijn dat je werkzaamheden in de buitenlucht gaat verrichten. Dan is het goed om een blik te werpen op tape met weerbestendige kenmerken. Duct tape is een super handig hulpmiddel dat gebruikt kan worden in de meest uiteenlopende situaties:

Duct tape bij Luchtkanalen en ruimtevaart

In de jaren vijftig wordt duct tape gebruikt voor het maken van luchtkanalen (air ducts). Waarschijnlijk is de naam hiervan afgeleid. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gebruikt al vanaf de eerste ruimtevluchten de tape om noodreparaties in de ruimte uit te voeren.

Duct tape bij Huis, tuin en keukengebruik

In ieder huishouden is wel een rol duct tape vinden. Je kunt het namelijk bij heel veel klusjes toepassen. Deze tape kun je namelijk heel goed gebruiken voor reparaties waar je anders lijm voor zou gebruiken. Kun je iets niet meer aan elkaar lijmen? Gebruik dan deze plakband. Denk maar eens aan gereedschap of bestek dat gebroken is.

Wratten verwijderen met duct tape

Geloof het of niet, maar ook in de medische wereld wordt duct tape gebruikt. De hardnekkigste wratten verdwijnen door ze af te plakken met deze tape. Waarschijnlijk komt dit door de lijm van de tape die inwerkt op de wrat.

Duct tape op de werkvloer

In ieder (klus)bedrijf is deze plakband onmisbaar. Of het nu gaat om een paar buizen samenbinden, een autobumper vastzetten, een lekkende leiding tijdelijk repareren of scheuren afdichten. Duct tape gebruiken we werkelijk overal voor. Er moet wel bij gezegd worden dat de tape vaak een tijdelijke oplossing is, waarna er wel een echte reparatie moet worden uitgevoerd.

STARXX heeft een ruim assortiment met verschillende soorten tape, onder meer speciaal voor industriële toepassingen, zoals straaltape.

Vorige pagina: Duct tape vs andere tapes
Volgende pagina: Hoe kan je de lijmresten van duct tape zo effectief mogelijk verwijderen?

De beste Merken Duct Tape

Werk met de allerbeste merken reparatietapes