Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Wanneer draag je een halfgelaatsmasker

Wanneer draag je een halfgelaatsmasker?

In welke situatie heeft het dragen ervan zin? Je leest het hieronder!

Wanneer draag je een halfgelaatsmasker?

Gelaatsmaskers zijn speciale schermen die ontwikkeld zijn voor adembescherming. In hoofdzaak zijn er twee soorten gelaatsschermen, namelijk halfgelaatsschermen en volgelaatsschermen. In dit artikel zoomen we in op een van beide soorten, namelijk halfgelaatsschermen. Wat zijn dit voor soort gezichtsschermen? Wat is hun functie en wanneer wordt een halfgelaatsmasker eigenlijk gebruikt?

Wat is een halfgelaatsmasker?

Een halfgelaatsmasker is een speciaal beschermend masker, dat zorgt voor adembescherming tegen gevaarlijke stofsoorten als gipsstof, cementstof of de fijne stof marmermeel. Dit type gelaatsmasker, dat verschilt van een volgelaatsmasker, is altijd voorzien van een P2-filter of een P3-filter, maar ook komt het voor dat er een A1-filter of A2-filter op bevestigd zit. Het verschil tussen een halfgelaatsmasker en een volgelaatsmasker is dat een volgelaatsmasker ook je ogen beschermt tegen schadelijke stoffen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een halfgelaatsmasker

Halfgelaatsmaskers hebben meerdere voordelen te bieden voor de gebruiker. Een van de grootste pluspunten van dit type gezichtsmasker is het feit dat ze perfect aansluiten op je gezicht in vergelijking met bijvoorbeeld standaard stofmasker. Hierdoor profiteer je van een optimaal draagcomfort. Ook zorgen ze voor een uitstekende bescherming tegen schadelijke stoffen. De adembescherming die deze maskers bieden, is van een hoog niveau. Een minpunt van een gelaatsmasker is wel dat deze geregeld schoongemaakt moet worden om goed te blijven werken.

Bekijk het assortiment halfgelaatsmaskers van een specialist

Bezoek nu de webshop van een specialist op het gebied van halfgelaatsschermen en bekijk het ruime aanbod aan perfecte en scherp geprijsde maskers. Je vindt er een selectie van de beste merken die momenteel verkrijgbaar zijn. Kun je niet kiezen uit het grote assortiment, neem dan gerust contact op met de klantenservice, want zij helpen je graag verder. Succes en geniet van de voordelen die een halfgelaatsmasker te bieden heeft.

Vorige pagina: Drie tips voor het dragen van een gelaatsscherm met een bril
Volgende pagina: Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers

De beste merken Halfgelaatsmaskers

Werk met de allerbeste merken

  • Honeywell
  • Merkenlogo PBM fabrikant Drager
  • 3M
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Moldex