Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Content visual - Handschoenen

Waarom thermo handschoenen dragen?

Hier lees je alles over waarom je thermo handschoenen moet dragen en hoe ze je handen warm houden.

Waarom thermo handschoenen dragen?


In de koudere maanden van het jaar, zijn wij allemaal dik gekleed. De winterjas komt de kast uit en die heerlijke warme sjaal waar je dol op bent, wordt weer vaker gedragen. Ook die wintermuts komt weer tevoorschijn. En dit is natuurlijk niet gek, want we verliezen zo’n 30% van onze lichaamswarmte via het hoofd. Maar hoe zit het met onze ledematen, met name de handen?

Het hebben van koude handen is nooit prettig. Voor de een is het een groter probleem dan voor de ander, maar wat doe je ertegen? Het eerste waar je aan denkt, is het dragen van handschoenen. Handschoenen helpen om de handen warm te houden, maar werken ze evengoed bij extreem lage temperaturen?

Thermo handschoenen zijn beter geschikt bij lage temperaturen. Ons lichaam verspreidt de warmte door ons lichaam door het bloed rond te laten stromen. Hierbij worden de handen en voeten, die normaal gesproken kouder zijn, opgewarmd. Als temperaturen niet te laag zijn, dan blijft het hele lichaam op temperatuur. Is het temperatuur te laag, dan worden de ledematen koud.

Het dragen deze winter handschoenen in de winter zorgt ervoor de handen niet koud en blauw worden. De extra thermische laag in de handschoenen zorgt voor betere isolatie tegen de kou en dit maakt dat de warmte in de handen niet verloren gaat.

Goed tegen de kou, maar ook tegen water!


Is het koud buiten dan heb je vaak ook van de regenbuien die blijven aanhouden. Is er ook nog eens een stevige wind, dan wordt helemaal nat. Hoe erg je ook probeert om jezelf droog te houden, het werkt niet altijd. Om de handen onder deze omstandigheden warm, maar ook droog te houden, kun je het beste waterdichte thermo handschoenen aanschaffen. Deze handschoenen zorgen niet alleen voor heerlijk warme handen, maar ze zorgen ook ervoor dat de handen droog blijven. De bovenste laag van de handschoenen is zo gefabriceerd dat het alle druppels buiten houdt.

Vorige pagina: Welke werkhandschoenen zijn waterdicht?
Volgende pagina: Welke werkhandschoenen hebben de beste voering?

Onze merken voor de beste handschoenen

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • Logo veiligheidshandschoenen merk ATG
  • Logo veiligheidshandschoenen merk OXXA
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear