Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Wegwerphandschoenen Content pagina

Het verschil tussen wegwerphandschoenen zonder en met poeder

Benieuwd naar deze verschillen? Lees ze op deze pagina.

Het verschil tussen wegwerphandschoenen zonder poeder en met poeder?

In de bouw, industrie, zorgsector en voedingsindustrie komt het gebruik van wegwerphandschoenen veel voor. Twee soorten wegwerphandschoenen die veel gebruikt worden, zijn nitril handschoenen en latex handschoenen die poedervrij zijn. Er zijn echter ook gepoederde wegwerphandschoenen beschikbaar, die steeds populairder aan het worden zijn. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen wegwerphandschoenen met poeder en zonder poeder?

Wegwerphandschoenen met en zonder poeder: dit is het verschil

Nitril handschoenen en latex handschoenen zijn zowel verkrijgbaar zonder poeder als met poeder. Gepoederde wegwerphandschoenen zijn bewerkt met een poeder van maïszetmeel. Het grote voordeel van deze variant, in vergelijking met nitril of latex handschoenen die poedervrij zijn, is dat gepoederde exemplaren flexibeler zijn en daardoor gemakkelijker aangetrokken kunnen worden. De poeder functioneert als een soort olie of smeer, die de wegwerphandschoenen soepeler maakt. Daardoor krijg je ze snel en gemakkelijk om je handen bij het aantrekken. Maar ook het uittrekken van gepoederde latex of nitril handschoenen is een stuk eenvoudiger dan bij nitril of latex handschoenen die poedervrij zijn.

Wanneer gebruik je poedervrije of gepoederde werkhandschoenen?

In de medische sectoren worden latex handschoenen die poedervrij zijn gebruikt, omdat dat werk zeer hygiënisch uitgevoerd moet worden. Ook in de schoonmaakbranche wordt om deze reden vaak voor poedervrije soorten gekozen. Bij andere werkzaamheden, zoals in de bouw en industrie, kan het aantrekken van werkhandschoenen die vrij van poeder zijn extra tijd kosten. Dan is het aantrekkelijk om te kiezen voor nitril of latex handschoenen die poedervrij zijn. Dat bespaart je tijd en moeite.

Kies voor een betrouwbaar handschoenen merk

Of je nu kiest voor nitril of latex werkhandschoenen, voor gepoederde of poedervrije exemplaren: koop in elk geval werkhandschoenen van een betrouwbaar merk, zoals de Ansell Touch N Tuff 92-500 of Euroglove Soft Nitril. Dan ben je gegarandeerd van optimale werkhandschoenen latex, waar je lang mee vooruit kunt!

Vorige pagina: Het verschil tussen wegwerphandschoenen zonder poeder en met poeder?
Volgende pagina: Hoe kan je het beste wegwerphandschoenen gebruiken?

Onze beste merken Wegwerp handschoenen

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell