Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Content visual - Handschoenen

Nitril of latex handschoenen?

Hier lees je alles over wat er te weten valt over nitril vs. latex handschoenen.

Nitril of latex handschoenen? Welke zijn beter?


Wie graag zijn of haar handen goed wil beschermen tijdens het werk, het tuinieren of het klussen, dient te zorgen voor kwalitatief goede wegwerp handschoenen. Met name in de bouw, bij medische beroepen, in de industrie en bij het tuinieren of klussen thuis zijn wegwerp handschoenen van topkwaliteit onmisbaar. Kies je voor rubberen handschoenen, dan heb je de keuze uit meerdere soorten handschoenen. Twee bekende soorten zijn nitril handschoenen en latex handschoenen. Wat zijn de grootste verschillen tussen beide varianten? En wat is de beste keuze die je kunt maken?

Nitril handschoenen: de belangrijkste eigenschappen van deze handschoenen

Handschoenen van nitril zijn wegwerp handschoenen die gemaakt zijn van synthetische rubbersoorten. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de kans op scheurtjes en scheuren in je handschoenen minimaal is. Zo is er weinig of geen risico op gevaarlijke situaties doordat er chemische of gevaarlijke vloeistoffen door de handschoen heen lekken. Nitril houdt naast chemicaliën overigens ook oliesoorten en vetsoorten tegen. Verder is het fijne aan nitril handschoenen dat ze schoon en daarmee uiterst hygiënisch zijn. Om die reden is dit type wegwerp handschoenen geliefd in de medische wereld en in de zorg. 

Latex handschoenen: de kenmerken van deze variant

Latex handschoenen hebben ook hun eigen specifieke kenmerken. Visueel zien latex handschoenen eruit alsof ze van plastic zijn gemaakt, maar dit is niet het geval. Ze zijn namelijk gemaakt van echt rubber, die afkomstig is van rubberbomen in Brazilië. Voordelen van latex wegwerp handschoenen zijn hun flexibiliteit en hun prima pasvorm. Ook bieden ze goede protectie tegen chemische vloeistoffen en andere gevaarlijke stoffen. Werk je veel met oliën en vetten? Dan kun je beter voor nitril handschoenen kiezen, want latex varianten kunnen hier niet tegen. Ook is het verstandig om voor nitril werkhandschoenen te gaan als je kampt met een latexallergie.

STARXX biedt een reeks verschillende wegwerp handschoenen in een grote verscheidenheid aan kleuren en maten. Neem contact op met onze medewerkers van de klantenservice voor advies en begeleiding over de beschikbare opties. 

Vorige pagina: De grootste voordelen van poedervrije nitril handschoenen 
Volgende pagina: Waarom werken met nitril disposable handschoenen?

Onze beste merken Wegwerp handschoenen

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell