Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Lijmresten Duct Tape verwijderen

Hoe verwijder je zo effectief mogelijk lijmresten van Duct Tape?

Handige tips om op een effectieve manier van die vervelende lijmresten af te komen. Lees ze hieronder.

Hoe verwijder je zo effectief mogelijk lijmresten van duct tape?

Duct tape is een van de sterkste tapes die er is. Het wordt echt overal voor gebruikt: van de ruimtevaart tot en met het verwijderen van wratten. Helaas zit er een klein nadeel aan het gebruik van deze plakband. Als je het weer verwijderd, kunnen er lijmresten achterblijven. Hoe verwijder je deze zo effectief mogelijk?

Lijmresten van tape verwijderen met olie

Een zeer effectief middel om lijmresten te verwijderen, is het gebruik van een olie. Je kunt hier gewoon de olie voor gebruiken die je in huis hebt om te bakken, zoals sla- of zonnebloemolie. Het beste kun je de olie in een keukenpapier deppen en vervolgens op de lijmresten. Laat het even een tijdje intrekken en de resten zullen verwijderen. Heb je geen olie in huis? Andere olieachtige producten als pindakaas en mayonaise werken ook.

Lijmresten van tape verwijderen met een stickerverwijderaar

Een andere mogelijkheid om de resten van duct tape te verwijderen is het gebruik van een stickerverwijderaar. Deze koop je bijvoorbeeld bij een bouwmarkt. Je doet een beetje verwijderaar op een zachte doek en wrijft hiermee de lijmresten weg. Een andere optie is het gebruik van WD40. Ook dit middel koop je bij de bouwmarkt. Spuit een beetje op de lijmresten, laat het even intrekken en poets de resten weg.

Andere mogelijkheden om lijmresten van duct tape weg te halen

Er zijn nog meer opties om lijmresten te verwijderen van duct tape. Je zult het misschien niet verwachten, maar een goede verwijderaar is duct tape zelf! Plak een nieuw stuk tape over de lijmresten en trek deze weer los. In de meeste gevallen zullen de lijmresten vanzelf meegaan. Bij hele hardnekkige lijmresten kun je ook een hogedrukspuit gebruiken of de resten verwarmen met een föhn. Wees met het gebruik van deze middelen wel voorzichtig, zodat je niet het oppervlak waar de resten op zitten beschadigt.

Ontdek ons assortiment tapes voor verschillende werkzaamheden op STARXX. Neem contact met ons op voor vragen of advies.

Vorige pagina: Duct tape vs andere tapes
Volgende pagina: Waar wordt duct tape allemaal voor gebruikt?

De beste Merken Duct Tape

Werk met de allerbeste merken reparatietapes