Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Oordoppen Content pagina

Is slapen met oordopjes slecht voor je?

Slapen met oordoppen kunnen helpen bij een goede nachtrust. Maar is het slapen met oortjes eigenlijk slecht voor je?

Is slapen met oordoppen slecht voor je?

In Nederland wonen mensen vaak dicht op elkaar. Zeker in een stedelijke omgeving kan dat voor veel overlast zorgen. Buren met jonge kinderen, studenten die van een feestje houden – slaap zonder oordoppen wordt dan lastig. Kwalitatieve en goed-zittende oordopjes kunnen gelukkig de geluidbescherming bieden die jij nodig hebt. En ben jij iemand die graag uitgaat of die in een omgeving werkt met veel lawaai? Goede dempende oordoppen kunnen bij harde muziek of andere geluiden ook voldoende gehoorbescherming bieden.

Wat is belangrijk bij oordoppen?

Oordopjes voor de nachtrust zijn voor veel mensen een oplossing. Je blokkeert omgevingslawaai en verzekert jezelf van een prettige en diepe slaap. Het is wel belangrijk om met een paar dingen rekening te houden als je slaap oordoppen koopt. Goedkope oordopjes van schuim of kunststof kun je in vrijwel iedere apotheek krijgen. Voor een keer in het vliegtuig of in de trein, is dat ook prima. Maar bij frequenter gebruik kun je beter voor kwalitatieve, op maat gemaakte oordopjes kiezen, die zowel geluid- als gehoorbescherming bieden.

Schone slaapdoppen

Dat oordopjes schade kunnen veroorzaken aan je gehoor is een bekende mythe. Oordopjes komen, mits je niet te ver doordrukt, alleen in het buitenste deel van de gehoorgang. De kans op schade aan je inwendige oor is dan ook klein. Het vaak dragen van oordopjes is zo geen probleem. Maar je moet er wel voor zorgen dat de dopjes schoon blijven. Onze oren maken namelijk oorsmeer aan. Als je de dopjes niet schoonmaakt, kan het oorsmeer echter gaan opstapelen. Een ontsteking behoort dan tot de risico’s. Zorg er daarom altijd voor dat je, je oordopjes schoonmaakt met lauw water en zeep. Zo verzekert slaap met oordoppen je van gehoorbescherming, en van een goede nachtrust. Win-win, dus!

Vorige pagina: Hoeveel decibel dempt de gemiddelde oordop?
Volgende pagina: Wanneer worden oordoppen verplicht?

Beste merken oordoppen vind je hier

  • 3M
  • Merkenlogo PBM Moldex
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Honeywell