Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers.

Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers

Welke van de twee is nou beter en wanneer? Je leest het hier!

Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers

Er zijn verscheidene soorten gezichtsmaskers die ontwikkeld zijn voor adembescherming. Ze zorgen ervoor dat je adem beschermd blijft tegen schadelijke stoffen tijdens werkzaamheden als schuren, zagen of in stoffige ruimtes waar je moet werken. Twee soorten maskers zijn het meest populair als beschermingsmiddel tegen het inhaleren van gevaarlijk stof. Dat zijn FFP3 maskers en halfgelaatsmaskers.

Maar welke kenmerken hebben FFP3 maskers en halfgelaatsmaskers? Welke voordelen en nadelen hebben beide varianten? En welke van beide soorten kun je in jouw situatie het beste gebruiken? Lees snel verder en ontdek wat elk type adembescherming jou kan opleveren!

Een FFP3 masker: eigenschappen, voordelen en gebruik

Een FFP3 masker is feitelijk een hoogwaardig mondkapje tegen stof, dat voorzien is van een ventiel en uiteraard garant staat voor een grondige filtering van de lucht die je inademt. Het grootste voordeel van FFP3 maskers is dat ze erg voordelig zijn qua aanschafprijs. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit 3M mondkapje: De 3M 9932 FFP3 Stofmasker. Dit mondmasker van 3M heeft de hoogste bescherminggraad en hebben een uitademventiel. P3 Maskers staan garant voor een kwalitatief hoog type adembescherming. Een nadeel is dat deze kapjes maar beperkt hergebruikt kunnen worden en snel hun kwaliteit verliezen. Ons advies is om deze mondkapjes niet vaker dan drie keer te gebruiken om geen gezondheidsrisico's te lopen.

Een halfgelaatsmasker: kenmerken, pluspunten en toepassingsmogelijkheden

Halfgelaatsmaskers zijn maskers voor elk type adembescherming, die een comfortabel pasgemak hebben en lekker zitten. Ze sluiten je mond perfect af tegen het inademen van ongewenste stoffen. Fijn aan dit type adembescherming is dat je optimaal beschermd bent. Maar ook prettig is dat halfgelaatsmaskers hergebruikt kunnen worden na een reinigingsbeurt. Je hoeft ze alleen maar schoon te maken en daarna zijn ze weer als nieuw. Deze gelaatsmaskers zijn dan ook beter voor het milieu en op langere termijn een goed alternatief voor de naar verhouding dure FFP3 maskers. Denk dus goed na over het type adembescherming dat wenselijk is voor jou.

Vorige pagina: Wanneer draag je een halfgelaatsmasker?
Volgende pagina: Wanneer draag je een gelaatsscherm?

De beste merken Halfgelaatsmaskers en FFP3 maskers

Werk met de allerbeste merken

  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk RSG
  • Merkenlogo PBM fabrikant Drager
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Honeywell
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Moldex
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk 3M