Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Duct tape vs. andere tapes

Duct tape vs. Andere Tapes

De belangrijkste verschillen vind je op deze pagina.

Duct Tape vs Andere Tapes

Ondanks dat duct tape supersterk, gemakkelijk scheurt en olie- en waterbestendig is, zijn er nog meer goede tapes op de markt. Al deze hebben hun eigen kenmerken en toepassingen, wat niet wil zeggen dat ze beter of slechter zijn dan duct tape. Hieronder een overzicht.

Gaffa tape

Deze tape wordt ook wel gaffer tape genoemd. Deze benaming komt van het gelijknamige beroep. Een gaffer is iemand die in de bij optredens (theater, poppodia) de elektriciteit verzorgt. Hiervoor moeten bijvoorbeeld bepaalde kabels op de grond geplakt worden. Hiervoor is het handig dat er geen lijmresten achterblijven, wat bij duct tape wel het geval is. Ook is gaffa tape in verschillende kleuren beschikbaar. Gaffa tape laat zich zowel in de lengte als de breedte gemakkelijk scheuren. Duct tape scheurt alleen in de breedte gemakkelijk.

Dubbelzijdig tape

Zoals de naam al zegt, plakt dubbelzijdig tape aan twee kanten. Dit in tegenstelling tot duct tape dat maar aan één zijde plakt. Dubbelzijdig tape is bij uitstek geschikt om bepaalde voorwerpen te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel de je op de muur van de badkamer plakt, of tapijt dat even liggen moet blijven. Een ander verschil is dat dubbelzijdig tape in verschillende sterktes verkrijgbaar is, afhankelijk van de klus waarvoor je de tape wilt gebruiken.

Isolatietape

Duct tape wordt in sommige gevallen gebruikt om te isoleren, bijvoorbeeld door scheuren af te dichten. Toch is isolatietape iets anders dan duct tape. Isolatietape is namelijk voorzien van een coating die geen elektrisch geleidingsvermogen heeft. Daarom wordt isolatietape gebruikt om kabels af te dichten waar elektriciteit doorheen gaat. Denk bijvoorbeeld aan luidsprekerkabels of de kabels van elektrische apparaten. Ook isolatietape is in verschillende kleuren verkrijgbaar, omdat het ook gebruik wordt om kabels te markeren.

STARXX biedt een reeks verschillende hechtmaterialen in een grote verscheidenheid aan kleuren en maten. Neem contact op met onze medewerkers van de klantenservice voor advies en begeleiding over de beschikbare opties.

Vorige pagina: Hoe kan je de lijmresten van duct tape zo effectief mogelijk verwijderen?
Volgende pagina: Wat is duct tape?

De beste Merken Duct Tape

Werk met de allerbeste merken reparatietapes