Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Drie tips voor het dragen van een gelaatsscherm met een bril

Drie tips voor een gelaatsscherm i.c.m. bril

Een bril en gelaatsscherm tegelijk dragen? Het kan! Lees hieronder drie handige tips.

Drie tips voor het dragen van een gelaatsscherm met een bril.

In de bouw, industrie, landbouw en andere sectoren waar gebruikgemaakt wordt zaagmachines, boren en lasmachines, is het dragen van een gelaatsscherm met bril vaak verplicht. Een gelaatsscherm die voorzien is van een bril biedt naast protectie van het gezicht ook specifieke bescherming voor de ogen en eventueel adembescherming.

Maar hoe kun je als professional een gelaatsscherm met bril het beste dragen? In dit blog hebben we drie nuttige en praktische tips voor je verzameld, die helpen om een gelaatscherm met bril correct te dragen voor oogbescherming en, als dat gewenst is, adembescherming.

Kies een beschermende bril die goed bij je gezicht past

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van de juiste gelaatsscherm met bril is zorgen dat je een model kiest dat goed bij de grootte en vorm van je gezicht past. Het is daarom zaak om, als je een geschikt gelaatsscherm zoekt, deze te passen. Zo weet je zeker dat je de juiste maat hebt gekozen en dat het betreffende gelaatsscherm met bril je ogen optimaal beschermt.

Frontale en/of zijwaartse gezichtsbescherming via een bril

Er zijn zowel brillen die alleen je ogen beschermen, als grotere brillen die ook de zijkant bescherming bieden. Zeker als je tijdens werkzaamheden risico loopt om houtsplinters of vuurspetters in je gezicht te krijgen, is het slim om te kiezen voor brillen met zijwaartse gezichtsbescherming. Bij werken met gevaarlijke stoffen en dampen is er nog meer nodig, namelijk een faceshield met adembescherming. Deze voorkomt dat je gevaarlijke stoffen inademt tijdens het klussen.

Ga voor een betrouwbaar en gecertificeerd merk

Er is veel aanbod als het gaat om beschermende brillen. Kies voor het dragen van een gelaatsbeschermende bril van en goed merk, met een veiligheidskeurmerk. Je kunt beter goed investeren in het beschermen van je gezicht, dan achteraf spijt krijgen van een verkeerde keuze!

Lees ook: Wanneer draag je een halfgelaatsmasker?

De beste merken Gelaatsscherm met een bril

Werk met de allerbeste merken

  • Logo Honeywell Safety Products