Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Laskap content pagina

Deze laskappen zijn perfect voor TIG lassen

TIG lassen is een bijzondere lastechniek. Deze laskappen zijn ervoor geschikt.

Deze laskappen zijn perfect voor TIG lassen

Ben je op zoek naar goede lasbescherming, zoals laskappen ofwel een lasbril? Dan valt er tegenwoordig het nodige te kiezen. Er zijn diverse laskappen die je kunt kopen voor de beste lasbescherming. Wat zijn de belangrijkste soorten laskappen of lasbrillen die beschikbaar zijn bij speciaalzaken? We hebben de belangrijkste varianten in dit artikel voor je verzameld.

Passieve laskap

Er worden in de lastechniek twee hoofdsoorten laskappen, ofwel lashelmen, onderscheiden. De eerste soort lasbril of laskap is de passieve laskap. Typerend voor passieve laskappen, die ook wel standaard laskappen of als traditionele laskap aangeduid worden, is dat je de beschermende kap zelf omhoog en omlaag moet doen, zoals de Honeywell Prota Shell Baby. De schaduwfactor van passieve laskappen is meestal 10. Een voordeel van passieve is dat ze relatief voordelig zijn.

Automatische laskap

Automatische laskappen zijn een andere optie als je uitstekende lasbescherming nodig hebt. Typerend voor automatische laskappen is dat ze reageren op licht en daardoor vanzelf open of dichtgaan als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de Laskap 3M Speedglas 100. Dit type lasbril is dan ook geavanceerder dan de passieve modellen lasbrillen. De schaduw heeft meestal code 3 of 4, waardoor je goed door het vizier van de lasbril heen kunt kijken. Als de sensoren de lasboog detecteren, wordt het schaduwniveau vanzelf opgehoogd tot een factor van 8 tot 13. Een minpunt van dit type lasbescherming is dat de prijs hoger is dan die van passieve laskappen. Maat je krijgt daar wel een hoop comfort voor terug.

Ga altijd voor de beste kwaliteit lasbescherming

Of je nu voor passieve of voor automatische lasbescherming kiest, belangrijk is om te gaan voor kwaliteitsproducten. Kies daarom via een specialist voor de betere merken lasbrillen. Dan ben je verzekerd van een feilloze bescherming tijdens laswerkzaamheden. Succes met je laswerk en maak er vooral iets moois van!

Lees ook: Deze laskappen zijn perfect voor TIG lassen

Dit zijn de beste merken voor Laskappen

Betere lasbescherming vind je niet

  • Honeywell
  • 3M