Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner veiligheidshandschoenen

De verschillende coatings van werkhandschoenen uitgelegd

Hier lees je over de voor- en nadelen van verschillende coatings voor werkhandschoenen.

De verschillende coatings van werkhandschoenen uitgelegd

Bepaalde soorten banen vereisen het dragen van kwalitatief betrouwbare werkhandschoenen, die voorzien zijn van een coating. In de wereld van werkhandschoenen zijn er drie veelvoorkomende soorten handschoenen, die elk speciale kenmerken, voordelen en nadelen hebben. In dit artikel gaan we in op nitril gecoate werkhandschoenen, werkhandschoenen met latex coating en op vinyl werkhandschoenen.

Nitril gecoate werkhandschoenen

Een van de populairste soorten arbeidshandschoenen zijn zogeheten nitril gecoate werkhandschoenen. Kenmerkend voor nitril gecoate werkhandschoenen is dat deze handschoenen is dat ze bestaan uit sterk synthetisch rubber. Hierdoor is dit type werkhandschoenen enorm sterk. Ook zitten nitril handschoenen erg lekker en hebben ze een fijne pasvorm. Een nadeel is dat de sterke rubberboot zorgt voor iets minder elasticiteit dan andere varianten werkhandschoenen. Daartegenover staat dat nitril gecoate werkhandschoenen uiterst hygiënisch zijn en daardoor veilig te gebruiken zijn door medici. Ze zijn ook resistent tegen chemische middelen, vet en olie.

Handschoenen met latex coating

Handschoenen met een latex coating vallen vooral op door het perfecte draaggemak. Ze zijn namelijk bijzonder elastisch. Ook kunnen ze goed tegen hitte en bieden ze bescherming tegen virussen en bacteriën. Minder fijn is dat oliesoorten en vetsoorten deze handschoenen kunnen aantasten. Verder kun je handschoenen met latex coating beter niet dragen bij een latexallergie.

Vinyl werkhandschoenen

Ten slotte zijn er nog de vinyl werkhandschoenen. Deze handschoenen zijn lekker dun en soepel, maar gaan ook het snelste kapot. Wel krijg je deze soort handschoenen, door hun dunne pvc-laag, snel en gemakkelijk aan en uit. Verder bieden ze geen protectie tegen bepaalde bijtende vloeistoffen of tegen bacteriën en vetten. Ben je veel aan het werk met vette materialen en oliën? Ook dan kun je beter voor andere handschoenen kiezen dan voor vinyl.

Vorige pagina: Het verschil tussen wegwerphandschoenen zonder poeder en met poeder?
Volgende pagina: Hoe kan je het beste wegwerphandschoenen gebruiken?
  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • Logo veiligheidshandschoenen merk ATG
  • Logo veiligheidshandschoenen merk OXXA
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear