Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner veiligheidshandschoenen

Dit zijn de beste werkhandschoenen voor in de tuin

Welke merken raden wij aan om mee in de tuin aan de slag te gaan? Lees het hieronder.

Dit zijn de beste werkhandschoenen voor in de tuin

Wie geregeld in de tuin aan het werk is, heeft uiteraard betrouwbare, comfortabele én veilige tuin handschoenen nodig. Veiligheidshandschoenen voor in de tuin zijn onmisbaar voor fanatieke tuiniers. Het aanbod tuin handschoenen is echter groot en dat kan het kiezen van goede handschoenen voor het tuinieren lastig maken. In dit artikel geven we je adviezen om de beste veiligheidshandschoenen voor tuinwerk uit te kiezen. Doe er je voordeel mee en kies ook voor veilig en prettig tuinieren met de beste tuin handschoenen die er zijn!

Kies voor een goed merk en een geschikt materiaal tuin handschoen

Er zijn heel veel soorten tuin handschoenen. Belangrijk bij het kiezen van de juiste handschoenen om goed te kunnen tuinieren, is een betrouwbaar merk kiezen. Goede merken die betrouwbaar zijn, zijn bijvoorbeeld Oxxa, Showa of ATG. Daarbij is de materiaalsoort van belang. Voor simpele tuinklussen waarbij je troep uit de tuin haalt (zonder stekels) zijn katoenen veiligheidsschoenen afdoende. Echter, deze tuin handschoenen zijn niet vochtbestendig en beschermen niet tegen scherpe voorwerpen. Daarom worden in de (professionele) tuinbouw doorgaans tuin handschoenen gebruikt van latex, PU en nitril. Deze houden vocht tegen, kunnen goed tegen brandnetels en doornen en zitten lekker comfortabel. Ze zijn dan ook perfect geschikt om tuinafval te verzamelen, onkruid te wieden en - zeker onder natte omstandigheden - allerlei tuinwerkzaamheden uit te voeren.

Drie categorieën handschoenen voor het tuinieren

Afhankelijk van het risico dat je loopt tijdens de werkzaamheden, zijn er drie categorieën veiligheidshandschoenen verkrijgbaar. Categorie 1 is bedoeld voor werkzaamheden met een minimaal risico (onkruid wieden, bladeren rapen). Categorie twee is bestemd voor een gemiddeld risico (zoals kleine takjes met stekels en doornen). Ten slotte biedt categorie 3 de meest optimale bescherming bij tuinklussen met een groot risico (denk aan gevaarlijk onkruid of complete struiken verwijderen met distels e.d.). Succes met tuinieren alvast!

Vorige pagina: Welke werkhandschoenen hebben de beste voering?
Volgende pagina: De verschillende coatings van werkhandschoenen uitgelegd
  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • Logo veiligheidshandschoenen merk ATG
  • Logo veiligheidshandschoenen merk OXXA
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear