Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner werkkleding

Hoe kan je het beste je werkjas wassen?

Hier lees je alles over hoe je het beste je werkjas kunt wassen zonder dat hij er minder mooi vana wordt.

Hoe kan je het beste je werkjas wassen?

Het wassen van je werkkleding is zo nu en dan nodig, om deze kleding fris en vitaal te houden. Wil je dat je werkjas schoon blijft en niet gaat stinken, dan is het periodiek je werkjas wassen noodzakelijk. Lang niet alle bazen regelen het wassen van werkkleding voor hun personeel, dus kan het goed zijn dat je je werkjas zelf zult moeten schoonhouden. Maar hoe doe je dit slim, veilig en efficiënt. Zodat je werkjas goed schoon wordt, fris blijft ruiken, maar ook mooi blijft?

Volg altijd de aanwijzingen in het label op

Het belangrijkste advies voor veilig een werkjas wassen, is om altijd de adviezen op het waslabel op te volgen. Daarop staat precies op welke temperaturen je je werkkleding moet wassen en welke wasprogramma's wel of juist niet geschikt zijn voor het schoonmaken van je werkjas. Volg je deze aanwijzingen op, dan kan er eigenlijk niets misgaan bij het wassen van je werkjas.

Vochtbestendige werkjassen wassen

Het wassen van vochtwerende jassen vereist een speciale aanpak. Voor het schoonmaken van waterdichte jassen heb je een speciaal wasmiddel of een waterafstotende spray nodig om de jas mee te reinigen. Qua wasprogramma is het van belang om geen kort programma of een waterbesparend wasprogramma te draaien, want die kunnen je jas beschadigen. Slim is om een vochtwerende jas na een wasbeurt te impregneren, zodat deze in goede staat blijft.

Brandwerende werkjassen wassen

Ook bij het wassen van brandwerende werkkleding moet je oppassen. Was dit soort jassen niet boven een temperatuur van dan 60 graden. Andes verliest je jas na verloop zijn brandwerende werking. Gebruik verder ook een wasmiddel zonder bleek erin om de brandvertragende coating intact te houden. Doe tijdens een wasbeurt de ritsen goed dicht, om schade aan je werkjas te voorkomen.

Lees ook: Deze werkjassen zijn geschikt voor in de bouw en industrie sector
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Fristads Kansas
  • Logo kleding merk CRAFT
  • Logo disposable overall merk Microgard
  • Logo werkkleding merk HAVEP