Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Content visual - Werklaarzen

Welke werklaarzen voor de bouwsector?

Hier lees je alles over welke werklaarzen het beste zijn in de bouwsector.

Welke werklaarzen voor de bouwsector

Wie in de bouw werkt als voorman, metselaar, timmerman, betonmixer of in welk specialisme dan ook, kan te maken krijgen met natte omstandigheden. Dan is het dragen van goede werklaarzen of veiligheidslaarzen nodig. Er zijn diverse soorten veilige laarzen voor in de bouw beschikbaar. Maar welke werklaarzen zijn echt geschikt? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je goede werklaarzen zoekt en welke werklaarzen kopen de beste keuze is.

Let op de certificering van de werklaarzen

Net als werkschoenen zijn professioneel ontworpen werklaarzen voor de bouw voorzien van een certificering, die aangeeft aan welke normen de werklaars voldoet. Als je als werknemer of werkgever in de bouw kiest voor werklaarzen met de normering S3, S4 of S5, zit je in elk geval altijd goed. Dit type werklaarzen voor in de bouw voldoet namelijk aan de hoogste eisen die gelden voor veilige en betrouwbare veiligheidslaarzen. De genoemde laarzen hebben een stevige neus, die de tenen beschermt tegen ongelukken. Naast een veiligheidsneus is dit type laars waterbestendig en vuilafstotend. Een type S3 laars of hoger is ook altijd antistatisch en extra gehard, zodat er geen scherpe voorwerpen doorheen kunnen komen. En kies je voor een veiligheidslaars van het type S4? Dan ben je nog beter beschermd tegen narigheid. Deze laarzen zijn niet van leer gemaakt, maar van sterk rubber die goed tegen allerlei schadelijke vloeistoffen bestand is. Ten slotte zijn er nog de S5 werklaarzen voor in de bouw. Ook deze zijn van sterk rubber gemaakt en hebben een extra sterke laars zool, die bescherming biedt tegen spijkers en dergelijke.

Werklaarzen kopen: enkele voordelen

De beste bescherming tegen ongelukken is natuurlijk het grootste voordeel van werklaarzen voor in de bouw. Verder houden ze de voeten droog en zitten ze comfortabel. Redenen genoeg dus om kwalitatief goede werklaarzen te kopen voor jezelf of je personeel. 

STARXX biedt een reeks verschillende werklaarzen in een grote verscheidenheid aan kleuren en maten. Neem contact op met onze medewerkers van de klantenservice voor advies en begeleiding over de beschikbare opties.

Vorige pagina: Leren werklaarzen versus Rubberen werklaarzen
Volgende pagina: Wat zijn gevoerde werklaarzen?

De beste merken werklaarzen vind je hier

  • Jallatte Brand Afbeelding
  • Merk Atlas afbeelding
  • Logo veiligheidsschoenen merk BATA
  • Arbesko Merk afbeelding
  • Dunlop Merk Container