Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Rubberen Werklaarzen en Leren Werklaarzen

Over welke veiligheidsklassen beschikken werklaarzen?

Deze veiligheidsklassen zijn er.

Over welke Veiligheidsklassen beschikken werklaarzen?

Werklaarzen zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Het belangrijkste aan deze laarzen is echter dat ze veilig zijn. Er zijn een aantal algemene veiligheidseisen waar ze aan moeten voldoen. Daarnaast zijn ze ook geschikt gemaakt voor de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Daarom zijn ze ingedeeld in verschillende veiligheidsklassen. Hieronder een uitleg.

Veiligheidsklassen OB (onbeveiligd) bij veiligheidslaarzen

Werklaarzen met de classificatie OB (soms ook SB of O4 genoemd) kun je beschouwen als de basis werklaars. De belangrijkste eigenschappen van deze laarzen zijn dat ze waterdicht zijn en comfortabel zitten. Zoals de naam al zegt, bieden ze weinig tot geen veiligheid. Je kunt deze werklaarzen ook gevoerd kopen.

Werklaarzen S1 en S2

Werklaarzen uit de klassen S1 en S2 voldoen aan de algemene veiligheidseisen. Ze zijn antistatisch, hebben een gesloten hiel, nemen energie op in de hak en hebben een veiligheidsneus. De veiligheidslaarzen S1 gebruik je in droge omstandigheden. Laarzen uit de S2-klasse kun je ook in natte omstandigheden gebruiken, omdat ze een waterdichte schacht hebben. 

Werklaarzen Veiligheidsklasse S3

Veiligheidslaarzen S3 zijn de meest verkochte en populaire werklaarzen. Ze zijn namelijk voor vrijwel alle werkomstandigheden geschikt. Deze laarzen hebben dezelfde eigenschappen als de laarzen van de veiligheidsklassen S1 en S2, maar ook een aantal extra’s. Zo hebben werklaarzen S3 een neus van staal of composiet waarmee je extra beschermd bent. Daarnaast hebben ze een anti-perforatie tussenzool, waardoor je beschermd bent tegen scherpe voorwerpen.

Werklaarzen Veiligheidsklasse S4 en S5

De klassen zijn niet per se beter dan veiligheidslaarzen S3, maar bieden een extra bescherming. De belangrijkste eigenschap van de werklaarzen S4 en S5 zijn dat ze niet alleen water-, maar ook vloeistofbestendig zijn. Dit komt, omdat ze volledig van gevulkaniseerd rubber of gespoten polymeren gemaakt zijn. Daarnaast hebben werklaarzen uit de S5-klasse nog een anti-perforatie tussenzool. Wij bieden verschillende Dunlop laarzen aan met een S5 veiligheidsklasse. Dunlop werklaarzen zijn een goede keuze voor wie een hoog niveau van veiligheid en bescherming nodig heeft. Zoals de Dunlop Purofort lijn.

STARXX heeft een ruim assortiment met verschillende soorten werklaarzen. Bekijk nu onze voorraad en neem contact op met onze klantenservice bij vragen en/of advies.

Vorige pagina: Leren werklaarzen versus Rubberen werklaarzen
Volgende pagina: Wat zijn gevoerde werklaarzen?

De beste merken werklaarzen vind je hier

  • Jallatte Brand Afbeelding
  • Merk Atlas afbeelding
  • Logo veiligheidsschoenen merk BATA
  • Arbesko Merk afbeelding
  • Dunlop Merk Container