Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Header banner Kniebeschermers

Welke kniebeschermers zijn perfect voor klussen?

Welke kniebeschermers zijn perfect voor het klussen?

Kniebeschermers zijn belangrijke veiligheidsmiddelen voor stratenmakers, lassers, bouwvakkers en voor professionals in de industrie. Door te kiezen voor kwalitatief betrouwbare en goed passende kniebeschermers, zoals Björnkläder kniebeschermers of een werkspijkerbroek met kniestukken, kunnen knieklachten en letsel voorkomen worden. De keuze aan soorten kniebeschermers is behoorlijk groot, wat het kiezen van de juiste bescherming voor de knieën lastig maakt. In dit artikel zoomen we in op enkele tips die je helpen om perfecte kniebeschermers te vinden voor jouw klussen!

Kies de juiste kniebescherming bij het soort werk dat je doet

Bij het kiezen van de juiste Snickers kniebeschermers is het soort werkzaamheden dat uitgevoerd wordt van groot belang. Als je zo nu en dan op je knieën zit voor het werk, bijvoorbeeld als hovenier, zijn allround kniebeschermers in principe voldoende voor het beschermen van je knieën. Wanneer je echter langdurig achter elkaar op je knieën zit te werken, bijvoorbeeld als stratenmaker, dan heb je professionele kniebeschermers nodig voor het zwaardere werk. Een slimme keuze kan dan zijn om te gaan voor een werkspijkerbroek met kniestukken die in de werkbroek geïntegreerd zijn.

Gecertificeerde kniebeschermers zijn de best mogelijke keuze

Kniebeschermers kopen, maar dan wel in combinatie met bijpassende werkkleding, die voorzien zijn van het keurmerk NEN-EN 14404, betekent dat je kunt rekenen op goedgekeurde kwaliteitsbeschermers. Ook bij de aankoop van een werkspijkerbroek met kniestukken raden we je aan om te letten op de NEN-norm. Let hierbij ook op de vier bekende types kniebescherming en op de level 0,1,2. Deze staan altijd op de productverpakking aangegeven en vormen een belangrijke hulp bij het selecteren van goede kniebescherming.

De prijs van de kniebescherming

Ten slotte is het van belang om ook de prijs van je kniebescherming in ogenschouw te nemen. Door goed te zoeken kun je voordelige kniebeschermers vinden, die optimaal beschermen én betaalbaar zijn. Succes met het klussen en as goed op je knieën!

Vorige pagina: Waarom zou je kniebeschermers moeten gebruiken?
Volgende pagina: Wat zijn kniebeschermers?

De beste merken Kniebescherming

  • Portwest logo
  • Logo werkkleding merk HAVEP
  • Björnklader logo