Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Wat zijn Ruimzichtbrillen

Wat zijn ruimzichtbrillen?

Het dragen van een ruimzichtbril is in sommige situaties cruciaal. Wat is precies een ruimzichtbril?

Wat zijn ruimzichtbrillen?

Een ruimzichtbril zorgt ervoor dat je ogen worden beschermd tegen chemisch gevaar en biologisch gevaar. Denk hierbij aan invloeden zoals oplosmiddelen, gassen, zuren en spetters van gevaarlijke stoffen. Vandaag de dag is een ruimzichtbril in diverse soorten kleuren te verkrijgen en je hebt de keuze uit geventileerde en niet-geventileerde modellen. Ook zijn er brillen op de markt verkrijgbaar die een verstelbare band hebben of een afdichting van schuimrubber. Zoek je naar extra functionaliteiten? Wellicht is dan een ruimzichtbril met UV-filter, lasfilter, antidamp coating of een antikras coating iets voor jou.

Waarom het zo belangrijk is om een ruimtezichtbril te dragen

Veel mensen staan er niet altijd bij stil, maar het is enorm belangrijk om een ruimtezichtbril te dragen in situaties waarin dit gewenst is. Ieder jaar vinden er namelijk helaas nog veel ongelukken plaats die leiden tot permanente schade aan het gezichtsvermogen. Door een ruimtezichtbril te dragen, voorkom je dat deze situaties kunnen ontstaan op de werkvloer.

Ruimzichtbrillen van Uvex

Grofweg zijn er drie soorten risicogroepen waar de gevaren onder vallen. Het gaat namelijk om oogschade door optisch gevaar, oogschade door chemisch of biologisch gevaar en oogschade door mechanische gevaar. Een Uvex ruimzichtbril voorkomt schade aan het zicht en beschermt het gezichtsvermogen. 

Vorige pagina: Wat zijn overzetbrillen?
Volgende pagina: Hoe werkt een automatische lashelm?

De beste merken Overzetbrillen

  • Merkenlogo Bollé
  • Univet logo
  • 3M
  • PBM fabrikant Uvex
  • Logo Honeywell Safety Products