Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Wat zijn Overzetbrillen

Wat zijn overzetbrillen?

Overzetbrillen bieden tal van verschillende voordelen. Lees op deze pagina wat een overzetbril is.

Wat zijn overzetbrillen?

Beschermende overzetbrillen zijn een soort persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) die helpen om de ogen te beschermen tegen verwondingen. Overzetbrillen kunnen over een gewone bril of contactlenzen worden gedragen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen om aan je behoeften te voldoen. Bij het kiezen van een veiligheidsbril is het belangrijk om een bril te kiezen die comfortabel is om te dragen en die voldoende bescherming biedt voor de taak bij de hand. Een veiligheidsbril kan helpen om verwondingen door rondvliegend puin, chemicaliën of andere gevaarlijke materialen te voorkomen. In sommige gevallen kan de veiligheidsbril ook helpen het risico van blootstelling aan infecties te verminderen. Het dragen van een veiligheidsbril is een belangrijk onderdeel van je veiligheid bij het werken met potentieel gevaarlijke materialen.

Soorten beschermingsbrillen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten veiligheidsbrillen op de markt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder kunststof, polycarbonaat en acetaat. Elk type materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.
Kunststof beschermbrillen zijn de meest betaalbare optie. Ze zijn echter niet zo duurzaam als andere soorten beschermbrillen en kunnen gemakkelijk worden bekrast of beschadigd. Veiligheidsbrillen van polycarbonaat zijn duurder, maar ze zijn veel duurzamer en beter bestand tegen beschadiging.

Kies de juiste veiligheidsbril

Bij het kiezen van een veiligheidsbril is het belangrijk rekening te houden met het soort activiteit waaraan je zal deelnemen. Als je bijvoorbeeld gaat werken met elektrisch gereedschap of andere gevaarlijke apparatuur, heb je een zwaardere veiligheidsbril nodig. Als je daarentegen alleen licht werk doet of in een goed verlichte ruimte werkt, is een minder dure veiligheidsbril voldoende. 

Vorige pagina: Kan een werkgever een veiligheidsbril (op sterkte) verplichten?
Volgende pagina: Wat zijn ruimzichtbrillen?

De beste merken Overzetbrillen

  • Univet logo
  • 3M
  • PBM fabrikant Uvex
  • Logo Honeywell Safety Products