Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner Brandvertragende overalls

Wat is een brandvertragende overall?

In gevaarlijke situaties kan het dragen van een brandvertragende overall, ook wel vlamvertragende overall genoemd, het verschil maken.

Wat is een brandvertragende overall?

Als er brandvertragende kleding moet worden aangeschaft is het belangrijk om hierin een goede en weloverwogen keuze te maken. In gevaarlijke situaties kan het dragen van een brandvertragende overall, ook wel vlamvertragende overall genoemd, het verschil maken.

Chemische behandeling bij overalls

Er zijn twee soorten brandvertragende soorten kleding waar je uit kan kiezen: chemisch en inherent behandelde kleding. Bij een chemische behandeling zit er een laag over de kleding met brandvertragende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat er vlamvertragend gas vrijkomt als vuur in aanraking komt met de katoenen vezel die in de laag zit. Hoe vaker je deze kleding wast, hoe minder goed het beschermt.

Vezels met brandvertragende werking

Ook is er inherent vlamvertragende werkkleding te koop, wat van nature al bestaat uit vezels met brandvertragende werking. De belangrijke eigenschappen die zorgen voor de brandvertragende werking zitten in de moleculaire opbouw van de vezels. Dit zorgt er voor dat bescherming optimaal blijft, ook als je het vaak wast.

Brandvertragende stoffen

Er zijn verschillende stoffen die al van zichzelf brandvertragend zijn. De lucht bestaat voor 21% uit zuurstof en voor 78% uit stikstof. Op het moment dat je onbehandeld katoen draagt, heeft het ongeveer 20% zuurstof nodig voor ontbranding. Wol daarentegen heeft 24% zuurstof nodig om te ontbranden.

Wil je meer weten over vlamvertragende werkkleding of brandvertragende overalls in het algemeen? Neem dan vandaag nog contact op met onze specialisten van STARXX

Vorige pagina: Wat is een koelvest en hoe werkt het?
Volgende pagina: Welke verschillende wegwerp overalls zijn er allemaal?

Bekijk onze beste merken vlamwerende werkoveralls

  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk RSG
  • Logo werkkleding merk HAVEP
  • Logo disposable overall merk Microgard
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Fristads Kansas