Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Wat is beter: een gelaatsscherm of een mondkapje?

Gelaatsscherm of toch een mondkapje?

Welke van de twee is nou beter en wanneer? Je leest het hieronder!

Wat is beter: een gelaatsscherm of een mondkapje?

Professionals die tijdens hun werk adembescherming nodig hebben, zoals zorgmedewerkers, bouwvakkers of werknemers in de industriële sector, hebben keuzemogelijkheden qua soorten bescherming. Twee veelgebruikte middelen voor adembescherming zijn een mondkapje en het gelaatsscherm.

Twee soorten beschermingsmiddelen die ook tijdens de coronacrisis veel gebruikt werden, maar voor bepaalde beroepsgroepen eigenlijk altijd onmisbaar zijn. Maar wat is eigenlijk de beste keuze: een mondkapje dragen tijdens je werk, of toch een gelaatsscherm? De pluspunten en minpunten van beide types adembescherming leggen we in dit artikel aan je uit.

Een mondkapje voor adembescherming tijdens het werk

Mondkapjes worden vooral in de medische sectoren gebruikt voor adembescherming. Denk aan huisartsen of ziekenhuispersoneel. Mondkapjes zijn er in diverse soorten. Bekend is het medische mondkapje dat voldoet aan de hoogste eisen binnen de medische wetenschap en voor een optimale adembescherming zorgt. De beste soorten mondkapjes die tegen virusoverdracht beschermen omdat ze druppeltjes en spetters tegenhouden, zijn de type II-R en type II kapjes. Deze worden veel in de medische wereld gebruikt, omdat ze veel spetters en druppeltjes tegen kunnen houden. Ben je dus op zoek naar de beste medische mondkapjes, kies dan voor een van deze varianten!

Gelaatsschermen: enkele voor- en nadelen

Gelaatsschermen, ook wel faceshields of gezichtsschermen genoemd, zijn ook bedoeld om te zorgen voor adembescherming. Gelaatsschermen zijn een fractie minder efficiënt om te beschermen tegen virusoverdracht door druppeltjes en speeksel, maar zorgen wel voor een aanzienlijk betere bescherming dan wanneer er niets gedragen wordt. Prettig aan dit type adembescherming is wel dat je gemakkelijker adem kunt halen en minder snel benauwd wordt.

Verder kun je gezichtsschermen in principe vaker gebruiken als kapjes, als je deze na gebruik tenminste goed reinigt. Al met al zijn gelaatsschermen hierdoor op termijn voordeliger in het gebruik dan kapjes voor je mond.

Vorige pagina: Wanneer draag je een gelaatsscherm?
Volgende pagina: Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers

De beste merken Gelaatsschermen en Mondkapjes

Werk met de allerbeste merken

  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Honeywell