Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Antifouling

Wat is antifouling en hoe ga je hier veilig mee om?

Hoe ga je veilig en verantwoordelijk om met dit giftige materiaal?

Wat is antifouling en hoe ga je hier veilig mee om?

Antifouling is een verzamelnaam voor alle maatregelen die je kunt nemen om de onderkant van een boot of schip te beschermen tegen algen, mosselen en micro-organismen die zich aan de romp kunnen hechten. Dit kan de prestaties en duurzaamheid van het schip beïnvloeden. Over het algemeen duidt antifouling op de aanbreng van een coating of aangroeiwerende verf die nog meer praktische functies heeft. Zo verbetert het de waterstroom langs de romp en werpt het een barrière op tegen corrosie.

Levensduur van je boot verlengen met antifouling

Antifouling is een speciale verf waaraan aangroeiwerende middelen, koper, biociden en chloorrubber is toegevoegd. Deze middelen zorgen ervoor dat je boot onder de waterlijn wordt beschermd tegen aangroei. Er zijn drie groepen te onderscheiden: hard, zacht en op teflon basis. Antifouling aanbrengen is noodzakelijk wanneer jij je boot goed wilt onderhouden, want door de aangroei vermindert uiteindelijk de levensduur van je boot.

Veilig antifouling aanbrengen

Antifouling is zeer chemisch, waardoor het essentieel is om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Een werkoverall beschermt je tijdens de werkzaamheden, ook bij het antifouling verwijderen. Zo zorg je ervoor dat alle huid bedekt is, want je wilt dit middeltje niet op je huid krijgen. Daarbij valt het aan te raden om minstens een FFP3 masker of een halfgelaatsmasker met A2 filter te dragen. Ook zijn het dragen van een veiligheidsbril en handschoenen aanbevolen. Voor het aanbrengen van de antifouling inspecteer je de boot en zorg je voor een schoon oppervlakte. Hiervoor kan je het oppervlakte ontvetten en eventueel schuren.

Vorige pagina: Welke filters zijn er allemaal voor je masker?
Volgende pagina: Welke PBM's zijn soms noodzakelijk als je gaat klussen?

De beste merken om je te beschermen

Werk met deze merken

  • Honeywell
  • Merkenlogo PBM fabrikant Drager
  • 3M
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Moldex