Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner Wanneer dragen veiligheidshesje verplicht

Wanneer is het dragen van een veiligheidshesje verplicht?

Op deze pagina gaan we wat dieper in op het dragen van een veiligheidshesje en wanneer het verplicht wordt.

Wanneer is het dragen van een veiligheidshesje verplicht?

Nederland is een dichtbevolkt land en om die reden is het ook altijd druk in het verkeer. De meeste mensen hebben namelijk een auto en sommige gezinnen zelfs twee. Daarom is het van belang om veilig over de straat te gaan. Tijdens het hardlopen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen. In Nederland ben je overigens niet verplicht om een veiligheidshesje als burger te dragen. Dit geldt wel voor mensen die bepaalde beroepen uitoefenen. Maar wanneer is een werkhesje dan verplicht? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Wanneer je werkzaamheden in het verkeer moet verrichten

Mensen die werkzaamheden op de weg verrichten zijn in principe altijd verplicht om een veiligheidshesje te dragen. Daarbij kun je in de eerste plaats denken aan wegwerkers. Die zijn vaak ook in de avond of nacht aan het werk en dan moet je uiteraard wel goed zichtbaar zijn. Een wegwerker moet in principe altijd een veiligheidshesje dragen. Dit geldt ook voor verkeersregelaars.

Bij sommige beroepen moet je soms een hesje dragen. Dit geldt bijvoorbeeld voor politieagenten. Ze hebben normaliter een dienstuniform aan, maar ze moeten soms ook ondersteuning bij ongelukken bieden. Daarom hebben politieagenten altijd een hesje bij zich. Ook tijdens een alcoholcontrole moeten politieagenten een hesje dragen.

Een hesje is niet verplicht, maar wel verstandig

Voor veel andere beroepen is het dragen van een veiligheidshesje niet verplicht, maar wel verstandig. Het dragen van een veiligheidshesje kan namelijk je leven redden. In andere landen is de wetgeving veel strenger. Ook moeten burgers in bepaalde landen hesjes dragen. Hopelijk wordt het in de toekomst ook voor meerdere beroepen in Nederland verplicht. 

Vorige pagina: Wat voor verschillende werkbroeken zijn er?
Volgende pagina: Hoe kan je het beste je werkjas wassen?

Onze beste merken werkhesjes