Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Content pagina Wanneer draag je een gelaatsscherm?

Wanneer draag je een gelaatsscherm?

In welke situatie raden we het aan? Je leest het hieronder!

Wanneer draag je een gelaatsscherm?

Het goed beschermen van je gelaat tijdens sloopklussen, laswerkzaamheden, bouwprojecten of soortgelijk risicovolle activiteiten is belangrijk om schade aan je gezicht, ogen, mond of huid te voorkomen. Professionals die tijdens hun werk het gevaar lopen om letsel in hun gezicht op te lopen, doen er daarom verstandig aan om een goedgekeurd gelaatsscherm, ook wel bekend als faceshield of facescreen, te dragen.

Maar wanneer is het idealiter aan te raden om gebruik te maken van gelaatsbescherming? En welke voordelen heeft het gebruik van een kwalitatief goed gelaatsscherm zoals te bieden?

Wanneer een gelaatsscherm dragen nodig is

In bepaalde beroepen en bij bepaalde activiteiten en klussen kun je met een goed geweten niet om het dragen van een gelaatsscherm heen. Bij klussen waar er naast oogbeschadiging ook risico op kwetsuren aan de rest van het gezicht, is gelaatsbescherming dragen nodig. Denk hierbij aan activiteiten waarbij er risico is op verwondingen via met houtsplinters, bijtende vloeistoffen, infraroodstraling, vuur, laserstralen of uv. Bij gebruik van een kettingzaak om boomstammen te zagen kun je gebruikmaken van een kunststof faceshield of een helm met een gaasbescherming, om maar een voorbeeld te noemen. En bij elektrische laswerkzaamheden wordt een gelaatsscherm met een kleine vierkante opening gebruikt.

De voordelen van gelaatsbescherming via een goed faceshield

Een goed faceshield gebruiken voorkomt onnodig letsel in je gezicht of in het gezicht van je medewerkers. De kans op ongelukken en letsel neemt door een faceshield te dragen enorm af en is alleen daarom al een aanrader. Jij of jouw personeel kan veilig werken en daardoor ook sneller een klus afronden als er gebruikgemaakt wordt van gecertificeerde beschermende middelen voor het gezicht. Verder is het fijn dat er voor elke type klus specifieke faceshields zijn, die optimale bescherming bieden aar dat nodig is.

Vorige pagina: Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers
Volgende pagina: Wat is beter: een gelaatsscherm of een mondkapje?

De beste merken Gelaatsschermen

Werk met de allerbeste merken

  • Logo Honeywell Safety Products