Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Content visual - Handschoenen

Waarom werken met nitril disposable handschoenen?

Hier lees je alles over waarom je zou willen werken met nitril disposable handschoenen.

Waarom werken met nitril disposable handschoenen?

Nitril disposable handschoenen zijn een speciaal soort rubberen werkhandschoenen, die enkele aantrekkelijke kenmerken hebben. In de schoonmaakbranche, de medische wereld en andere economische sectoren zijn nitril wegwerphandschoenen dan ook erg geliefd. Maar waarom zou je voor deze wegwerphandschoenen kiezen? Wat zijn de grootste voordelen van nitril wegwerphandschoenen?

Wat zijn nitril wegwerphandschoenen? 

Nitril wegwerphandschoenen zijn gemaakt van nitril. Nitril is een krachtige synthetische rubbersoort, die qua draaggemak en pasvorm lijken op latexhandschoenen. Vergeleken met standaard latex handschoenen hebben nitril werkhandschoenen enkele kenmerken, waardoor ze erg populair zijn. Hieronder kun je lezen wat disposable werkhandschoenen van nitril ideaal maakt om te gebruiken.

Nitril: Een van de sterkste rubbersoorten

Nitril wegwerphandschoenen zijn in vergelijking met gewone latex handschoenen bijzonder sterk. Ze zijn moeilijk kapot te krijgen, waardoor ze goed te gebruiken zijn voor werkzaamheden waarbij er een risico is op het kapotgaan van de werkhandschoenen. Denk bijvoorbeeld aan tuinonderhoud, waarbij struiken met stekels verwijderd moeten worden. Qua elasticiteit lever je met nitril handschoenen wel wat in, maar de robuustheid die je ervoor terugkrijgt, is een groot voordeel van nitril wegwerphandschoenen.

Ideaal voor mensen met allergieën voor latexmaterialen

Wanneer je last hebt van huidallergieën die door latex veroorzaakt worden, biedt nitril een oplossing. Professionals en klussers die nitril wegwerphandschoenen gaan gebruiken, zijn direct van vervelende allergische reacties af en kunnen weer prettig hun werkzaamheden verrichten. Ook als je met olie en vetten aan de slag gaat, is een werkhandschoen van nitril de beste keuze. Latex is niet goed bestand tegen deze vloeistoffen, maar nitril dus wel.

Deze handschoenen zijn voordelig en handig in het gebruik

Een mooi voordeel van de moderne generatie nitril handschoenen is de scherpe prijs van dit type handschoenen in combinatie met het gebruiksgemak. De voordelige nitril wegwerphandschoenen kun je na gebruik weggooien, zodat je voor elke klus schone en frisse werkhandschoenen hebt. 

Vorige pagina: De grootste voordelen van poedervrije nitril handschoenen
Volgende pagina: Nitril of latex handschoenen? Welke zijn beter?

Onze beste merken Wegwerp handschoenen

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell