Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner Waarom softshell jas dragen

Waarom zou je een softshell werkjas dragen?

Softshell jassen hebben uiteenlopende voordelen, waarover onderstaand schrijven je meer informatie geeft.

Waarom zou je een softshell werkjas dragen?

Er zijn diverse werkjassen verkrijgbaar met verschillende functies. Denk aan een betere veiligheid, zichtbaarheid, warmte en waterafstotende eigenschappen. Al deze factoren maken het werkjassen waar je op kunt rekenen tijdens het werken. Een goed voorbeeld is een softshell werkjas. Softshell heeft uiteenlopende voordelen, waarover onderstaand schrijven je meer informatie geeft.

Wat is een softshell werkjas?

Softshell bestaat uit meerdere laagjes stof, waaronder polyester. De buitenste laag stoot water af, de middelste laag is ademend en heeft eveneens de capaciteit om vocht tegen te houden. De binnenste laag heeft een isolerend effect en voelt heerlijk zacht, warm en comfortabel aan. Ook al heeft de werkjas meerdere lagen het is alsnog een lichtgewicht jas. De jas kun je meerdere uren blijven dragen gedurende al je werkzaamheden.

Werkjas softshell winter

Gedurende koude dagen is het belangrijk dat je lichaam goed warm blijft. Een softshell jas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Dit maakt het een veelzijdige jas voor iedere jaargetijde. Voor de winter zijn er softshell werkjassen gemaakt van dikkere, isolerende lagen. Deze lagen zorgen ervoor dat de kou buiten blijft, maar de jas blijft alsnog goed ademen. Het winddichte vermogen is eveneens een voordeel, omdat je geen last krijgt van een gure, koude wind.

Softshell jas waterdicht

Een softshell jas met waterdichte eigenschappen biedt de juiste balans. Nattigheid wordt efficiënt tegen gehouden, terwijl er nog steeds ademende vermogens zijn. Het vocht kan aan de buitenkant niet binnendringen, maar het vocht aan de binnenkant bij het transpireren kan gelukkig wel ontsnappen. De jas voelt ook na langere tijd niet zwaar aan en al deze vermogens zorgen er bovendien voor dat de jas meerdere uren achter elkaar gedragen kan worden. De softshell werkjassen jassen zijn flexibel en geschikt voor talloze werkzaamheden in de buitenlucht. 

Vorige pagina: Vind de geschikte werkjas voor jouw werkzaamheden
Volgende pagina: Hier moet je op letten bij het kiezen van een werkbroek

De beste merken werkjassen

Voor ieder werk