Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Waar moet een bouwhelm aan voldoen

Waar moet een bouwhelm aan voldoen?

Als professional in de bouw of industrie, moet je rekening houden met veiligheid. Waar moet je op letten bij een bouwhelm?

Waar moet een bouwhelm aan voldoen?

Wie als professional, zzp'er of eigenaar van een klussenbedrijf in de bouw of industrie werkt, moet bij het uitvoeren van werkzaamheden goed rekening houden met de veiligheid. Vooral tijdens bouwprojecten, sloopklussen, in fabrieken en in magazijnen kan er van alles gebeuren dat jouw veiligheid of dat van anderen in gevaar brengt. Een bouwhelm ofwel veiligheidshelm in de bouw gebruiken is daarbij een veelvoorkomende veiligheidsmaatregel. Een bouwhelm of werkhelm beschermt je hoofd in het geval van (het risico op) vallende voorwerpen en kunnen je leven redden. Maar waar moet je op letten als je een bouwhelm zoekt die aan alle eisen voldoet?

Een bouwhelm moet perfect passen en goed vastgemaakt kunnen worden

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een werkhelm of veiligheidshelm voor in de bouw, is de pasvorm en bevestiging van de betreffende bouwhelm. Het binnenwerk van de bouwhelm moet een perfecte pasvorm hebben, die handmatig verstelbaar is. Verder moet er altijd een stevige bevestigingsband aan de helm zitten, waarmee je de werkhelm goed vast kunt maken. Zo kan de werkhelm tijdens het klussen, slopen en soortgelijke activiteiten niet van je hoofd vallen. Ten slotte is een zweetband aan de voorzijde van de helm een onmisbaar onderdeel. Deze zorgt ervoor dat je bij warm weer of hete omstandigheden de veiligheidshelm voor de bouw comfortabel kunt dragen!

Let op de certificeringen en veiligheidsnormen

Veiligheidshelm die in de bouw of industrie worden gebruikt, dienen altijd aan de NEN-EN 397-norm te voldoen en een CE-merk te hebben. Beide classificaties geven aan dat je beschikt over en betrouwbare en goedgekeurde werkhelm, die aan alle minimumeisen voldoet die aan bouwhelmen gesteld worden. Iedere werkhelm die voorzien is van de genoemde keurmerken, kan veilig en zonder zogen gebruikt worden door professionals in de bouw.

Heb jij vragen over bouwhelmen of andere hoofdbescherming van STARXX? Neem dan contact op met een van onze specialisten op de klantenservice.

Vorige pagina: Wanneer is een bouwhelm verplicht?
Volgende pagina: Wanneer kan je het beste je bouwhelm vervangen?

De beste merken hoofdbescherming vind je hier

  • 3M
  • Logo veiligheidshelmen merk Centurion
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk MSA
  • Logo veiligheidshelmen merk KASK