Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Wegwerphandschoenen Content pagina

Vinyl of latex wegwerp handschoenen?

De voor- en nadelen vind je op deze pagina.

Vinyl of latex disposable handschoenen? De voor- en nadelen

Disposable handschoenen zijn werkhandschoenen van rubber, latex of een andere kunststof, die na eenmalig gebruik weggegooid worden. Ze worden in tal van economische sectoren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de schoonmaakwereld, door medici als huisartsen en ziekenhuispersoneel, maar ook in de bouw, de agrarische sector en in de (voedings)industrie. Twee soorten disposable handschoenen worden het meest gebruikt, namelijk vinyl handschoenen en latex wegwerphandschoenen. Welke voordelen en nadelen hebben beide soorten en in welke opzichten verschillen ze van elkaar?

Disposable vinyl handschoenen: voordelen en nadelen

Vinyl handschoenen voor eenmalig gebruik hebben meerdere kenmerken die deze handschoenen soort geliefd maken. Het belangrijkste kenmerk van wegwerpbare vinyl handschoenen is het superzachte pvc-materiaal waar deze werkhandschoenen van gemaakt zijn. Hierdoor zitten ze erg soepel en zijn ze gemakkelijk aan te krijgen. Naast dit voordeel hebben vinyl handschoenen als meerwaarde dat ze goed tegen vetten, zure vloeistoffen en oliën kunnen. Een nadeel van vinyl handschoenen is dat ze behoorlijk dun zijn en daardoor relatief kwetsbaar. Ze scheuren sneller dan latex werkhandschoenen.

Latex wegwerphandschoenen: voordelen en nadelen

Latex wegwerphandschoenen zijn gemaakt van rubber dat uit Brazilië wordt gehaald. Een groot voordeel van latex wegwerphandschoenen is dat ze niet alleen sterk zijn en daardoor minde snel scheuren, maar ook de superieure elasticiteit van dit materiaal. Dit is dan ook een belangrijke reden oor professionals om dit type handschoenen te gebruiken. Verder bieden latex wegwerphandschoenen een prima bescherming tegen bacteriën, schimmels en virusoverdracht. Medici en schoonmakers maken daarom graag gebruik van latex wegwerphandschoenen. Minder prettig aan latex is dat deze rubber niet goed tegen olie en vet kan. Verder zijn er mensen die allergisch zijn voor dit materiaal en daarom geen latex wegwerphandschoenen kunnen dragen zonder klachten te krijgen.

Vorige pagina: Welke werkhandschoenen zijn waterdicht?
Volgende pagina: Het verschil tussen wegwerphandschoenen zonder poeder en met poeder?

Onze beste merken Wegwerp handschoenen

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell