Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Veiligheidsbril vs Overzetbril content pagina

Een veiligheidsbril op sterkte vs een Overzetbril

Wat is het verschil tussen een Veiligheidsbril (op sterkte) en een overzetbril?

Een veiligheidsbril op sterkte vs een Overzetbril

Veiligheidsbrillen zijn belangrijke beschermingsmiddelen als er gewerkt wordt in situaties waarbij er kans is op oogletsel of oogschade. Oogbescherming is bijvoorbeeld nodig als je laswerkzaamheden uitvoert, te maken hebt met ultraviolet licht of als er bij zaagwerkzaamheden een risico is op rondvliegende splinters. Qua oogbescherming zijn twee soorten brillen tegenwoordig populair. Ten eerste is dat de zogenoemde overzetbril. In de tweede plaats wordt er voor oogbescherming ook veel gebruikgemaakt van een standaard veiligheidsbril. Maar welke type bril kun je het beste gebruiken voor een vlekkeloze oogbescherming? We leggen het hieronder aan je uit.

Een standaard bril: kenmerken en eigenschappen

Een veiligheidsbril wordt veel gebruikt door mensen door mensen die werken als bouwvakker, lasser of klusser en die niet brildragend zijn. Veiligheidsbrillen beschermen de ogen perfect en voorkomen oogschade in de bouw of industrie. Ook als je hout gaat zagen met een machine is een veiligheidsbril absoluut noodzakelijk om je ogen en de plekken rond je ogen - zoals je slaap en je wenkbrauwen - te beschermen tegen splinters. Zo kun je prettig werken, zonder risico op schade in het gezicht.

Dit zijn de eigenschappen en voordelen van een overzetbril

Overzetbrillen zijn een speciaal soort veiligheidsbrillen, die ontwikkeld zijn voor de oogbescherming van mensen met een bril. Ben je een brildragers, dan biedt een overzetbril de perfecte oplossing als alternatief voor een standaard veiligheidsbril. Het vizier van dit type brillen is breder dan de standaardmodellen, zodat je eigen bril comfortabel gedragen kan worden. Ook is het montuur groter zodat ook je wenkbrauwen en je slaap aan beide kanten goed wordt beschermd blijft.

Kies voor een kwaliteitsmerk beschermende werkbril

Welke keuze je ook maakt, of het nu een overzetbril betreft of een gewone veiligheidsbril, belangrijk is om voor een goed en degelijk merk te kiezen. Zo ben je perfect beschermd en kan je niets overkomen!

Vorige pagina: Kan een werkgever een veiligheidsbril (op sterkte) verplichten?
Volgende pagina: Drie tips voor het dragen van een gelaatsscherm met een bril

De beste merken veiligheidsbrillen (op sterkte) vind je hier

  • PBM fabrikant Uvex
  • Merkenlogo Bollé
  • Univet logo
  • 3M
  • PBM leverancier logo Honeywell