Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Visual Stucadoors STARXX

Bescherming bij stucadoorswerkzaamheden

Blijf goed beschermd tijdens stucadoorswerkzaamheden

 • Merkenlogo PBM Moldex
 • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Fristads Kansas
 • Logo veiligheidsschoenen merk BATA
 • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear
 • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk 3M

Veelgestelde vragen voor stucadoors

Een stukadoor is een vakman die stucwerk aanbrengt op wanden, scheidingswanden, plafonds en gevels. Dit stucwerk, bestaande uit mortel, gips of gipsmortel, vormt een afwerklaag en is bedoeld om het interieur te beschermen en/of te verfraaien. Stukadoors werken voor een zo goed mogelijk resultaat; zij voeren kwaliteitstesten uit na elke laag aanbrengen en tot zij tevreden zijn over het resultaat.
Door tape strak aan te brengen kan je netter en mooier werken. Dit leidt uiteindelijk tot een beter stucwerk. 

Tape breng je het beste aan door het strak te houden en in een rechte lijn te plakken.

Om ervoor te zorgen dat je stucwerk óók na het stucen mooi blijft is het van belang dat de tape ook weer op de correcte manier
 • Raapwerk
  Voorbereidingen op scheve en ruwe plafonds en wanden met behulp van goudband. Er worden verschillende diktes gebruikt op de oppervlakte, zodat deze netjes afgewerkt wordt en er ander pleisterwerk op aan kan worden gebracht. 
 • Vlak pleisterwerk
  Een vlakke pleisterlaag zonder versieringen. 
 • Draai- en trekwerk
  Aanbrengen van versieringen met behulp van een sjabloon. 
 • Schuurwerk
  Een speciale afwerking met een schuurmotief. Geeft een speciaal effect bij lichtinval.
 • Vrije stuc
  Het bewerken van een pleisterlaag zonder sjabloon om tot een decoratief geheel te komen.
 • Sierpleister
  Het afwerken van een wand, met een kunststof gebonden pleister, dat gedeeltelijk uit marmerkorrels bestaat.
 • Stucmarmerwerk
  Het namaken van marmer door middel van stucwerk.
Om de kwaliteit van tape te garanderen adviseren we deze binnen één jaar te gebruiken. De tape dient opgeslagen te zijn in een droge, donkere ruimte met een ideale temperatuur tussen de 15 – 25 graden.
Een veelvoorkomende klusirritatie: maskeertape die moeilijk te verwijderen is en dan ook nog lijmresten achterlaat of snel scheurt. Daarbij zijn veel tapes niet goed bestand tegen water en vocht. Dat maakt het lastig om efficiënt en nauwkeurig te werken. Gelukkig verkoopt STARXX ook tapes die perfect te gebruiken zijn in vochtige omstandigheden.
Wij zijn zelf helemaal weg van Deltec tape, maar die moet je echt halen bij de specialistische groothandels. Deze tape zorgt ervoor dat je nettere lijnen maakt, minder hoeft te corrigeren en uiteindelijk dus veel beter af bent dan een goedkoper merk.

Mocht je toch wat groffer werk moeten doen, dan kun je gewoon onze professionele tape halen. Deze is veel hoger van kwaliteit dan de tape die je haalt in de bouwmarkten, en bovendien: goedkoper.

Stukadoorswerkzaamheden? Wij helpen je...

Ben je stucadoor of ga je aan de slag met het stucen van muren? Dan is het van belang de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Door het dragen van stofmaskers wordt voorkomen dat giftige gassen worden ingeademd en het dragen van speciale handschoenen zort ervoor dat de handen niet vies worden zonder in te leveren op comfort en gemak. Naast persoonlijke beschermingsmiddelen levert STARXX ook tapes en beschermkleding. Kortom, alles wat je nodig hebt om veilig en goed aan het werk te gaan aan je stucwerk.