Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual

Handige tips voor het werken met epoxy

Bij het werken met epoxyhars is de juiste bescherming belangrijk

Wat is epoxy?

De mogelijkheden met epoxyhars zijn eindeloos. Bij het werken met epoxyhars is het goed om te weten wat epoxyhars precies is. Daarnaast kun je een blik werpen op de juiste beschermingsmiddelen. Onderstaand schrijven geeft je handige tips.

Epoxy bestaat uit polymeren en deze worden geproduceerd als vloeistof. Het is een chemische kunsthars, bestaande uit twee componenten. Deze componenten meng je met elkaar in de juiste verhouding, zodat het hard wordt. Het wordt vervolgens een zeer krachtige constructie. Het is bovendien een veelzijdig product die je kunt gebruiken voor diverse toepassingen, waaronder: plamuur, lamineren, coaten en het ingieten van objecten.

Gebruik persoonlijke bescherming bij epoxy

Een van de belangrijkste tips is het gebruik van voldoende bescherming. Het werken met bescherming zorgt ervoor dat je veilig kunt werken met epoxy. Gebruik goede veiligheidshandschoenen om je handen te beschermen tegen de chemicaliën. Ook een epoxy masker is onmisbaar, omdat het thermohardend kunststof betreft komen er chemische dampen vrij. Deze dampen ruiken sterk en een epoxy masker zorgt ervoor dat je deze dampen niet inademt. 

Heb je hulp of advies nodig bij het zoeken van de juiste veiligheidsproducten? Schakel dan een van onze medewerkers in zodat zij je meteen een handje kunnen helpen. 

Vorige pagina: Welke verschillende wegwerp overalls zijn er allemaal?
Volgende pagina: Wat is antifouling en hoe ga je hier veilig mee om?

De beste merken om je te beschermen tegen deze kunsthars

Blijf beschermd met deze topmerken

  • Honeywell
  • Merkenlogo PBM fabrikant Drager
  • 3M
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Moldex