Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Processierupsen Content pagina

Ga je processierupsen verwijderen? Deze PBM's zijn onmisbaar.

Het aantal eikenprocessierupsen is toegenomen in Nederland. Welke persoonlijke beschermingsmiddelen moet je dragen als je ze wilt bestrijden?

Ga je processierupsen verwijderen? Deze PBM's zijn onmisbaar.

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal processierupsen in Nederland is toegenomen. Ga je binnenkort processierupsen bestrijden? Dan heb je persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Maar welke beschermingsmiddelen zijn onmisbaar?
De eikenprocessierups verwijderen: persoonlijke beschermingsmiddelen

Processierupsen kunnen veel overlast en gezondheidsproblemen veroorzaken. Om die reden is het ook van belang dat ze bestreden worden. Bestrijders moeten dan wel goede werkkleding dragen. Maar welke beschermingsmiddelen heb je nodig? Daar gaan we nu wat dieper op in.

Lichaamsbescherming

In de eerste plaats moeten bestrijders goede lichaamsbescherming dragen. Daarvoor kunt je een wegwerpoverall gebruiken. Wij verkopen wegwerpoveralls die ook de polsen en enkels goed afsluiten. Ze zijn te koop in verschillende veiligheidsklassen. De overalls moeten na elke pauze vervangen worden om de veiligheid te garanderen.

Handbescherming

Bij de bestrijding van processierupsen moet je ook de handen beschermen. Het punt is namelijk dat processierupsen brandharen hebben. Dit kan vervelende jeukklachten veroorzaken. Daarom raden we je aan om chemisch bestendige handschoenen te kopen. Ook deze kun je in onze webshop vinden. We verkopen ze van verschillende kwalitatieve merken. Uiteraard voldoen ze aan alle noodzakelijke veiligheidseisen.

Adembescherming

Eikenprocessierupsen kunnen ook klachten aan de keel en longen veroorzaken. Daarbij kun je denken aan irritaties, kortademigheid en hoesten. Met een volgelaatsmasker bescherm je de longen en keel bij het bestrijden van de processierupsen. Je kunt daarvoor een volgelaatsmasker met een P3 filter gebruiken. Dit is in principe een veilige keuze. Op onze webshop verkopen we echter ook andere gelaatsmaskers die bescherming bieden tegen de processierupsen. 

Vorige pagina: Wat is duct tape?
Volgende pagina: Welke PBM's zijn soms noodzakelijk als je gaat klussen?

De beste merken om je te beschermen

Werk met deze merken

  • Honeywell
  • Merkenlogo PBM fabrikant Drager
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • 3M
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Moldex