Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual voor Automatische lashelm pagina

Hoe werkt een automatische lashelm?

Veiligheid staat bij het lassen op de eerste plaatst. Het dragen van een lashelm is vaak verplicht. Hoe werkt een automatische lashelm?

Hoe werkt een automatische lashelm?

Tijdens het lassen moet de veiligheid altijd centraal staan. Daarom is het vaak verplicht om een lashelm te dragen. Tegenwoordig heb je ook automatische lashelmen. Maar hoe werken deze lashelmen en wat zijn de voordelen?

Automatische laskappen

Een lashelm wordt gebruikt tijdens laswerkzaamheden. In principe heeft een lashelm meerdere beschermingsfuncties. In de eerste plaats biedt de helm bescherming aan de ogen en het gezicht. Tijdens het lassen komen er immers allemaal vonken vrij en dit kan brandwonden of oogschade veroorzaken. Daarnaast beschermen ze ook tegen de hitte en infrarood licht. Er zijn twee soorten lashelmen op de markt. In de eerste plaats heb je de traditionele lashelmen. Dit zijn de meer standaard laskappen die veel worden gebruikt. Tegenwoordig heb je echter ook automatische lashelmen. Maar hoe werken die lashelmen? Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

Hoe werkt een automatische lashelm?

Automatische lashelmen reageren automatisch op licht. Dit komt omdat de helm is voorzien van verschillende sensoren. De automatische helm reageert constant op de lasboog. Op basis daarvan wordt de schaduw van de lens bepaald. Het voordeel van een automatische lashelm is dat je deze tijdens het lassen niet zelf hoeft dicht te klappen. Je kunt namelijk door de helm kijken en dat is bij een standaard helm niet het geval. Je kunt daardoor ook een stuk effectiever lassen.

De automatische helmen zijn weliswaar duurder, maar je krijgt er tegelijkertijd ook veel voor terug. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment aan lashelmen. We verkopen bijvoorbeeld een 3M lashelm, zoals de 3M Speedglas. Alle helmen in onze webshop zijn van kwalitatieve merken, omdat we onze klanten graag tevreden willen stellen. Heb je vragen over de automatische helmen of over iets anders? Dan kun je via onze webshop contact opnemen met onze medewerkers. 

Vorige pagina: Wat zijn ruimzichtbrillen?
Volgende pagina: Wat is het verschil tussen een automatische en een passieve lashelm?

Beste merken lasbescherming

  • Honeywell
  • 3M