Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Wegwerphandschoenen Content pagina

Hoe gebruik je het beste wegwerphandschoenen?

De beste tips en tricks vind je op deze pagina

Hoe kan je het beste wegwerp handschoenen gebruiken?

Wegwerp handschoenen, disposable handschoenen, nitril handschoenen. Drie benamingen voor hetzelfde product. De blauwe handschoenen voor éénmalig gebruik, die in verschillende sectoren bekend zijn.

Waarvoor gebruik je wegwerphandschoenen?

De wegwerphandschoenen zijn bedoeld, om de handen van de gebruiker te beschermen tegen (vloei)stoffen en het voorkomen van besmetting. Door het eenmalige gebruik zijn ze handig wanneer er niet de gehele dag met handschoenen gewerkt hoeft te worden, of wanneer er (verschillende) handschoenen gebruikt moeten worden bij besmettingsgevaar.

Soorten disposable handschoenen

De handschoenen zijn te verkrijgen in een gepoederde en ongepoederde vorm. De gepoederde handschoenen zijn gemakkelijker aan en uit te trekken. De poeder kan echter een allergische reactie oproepen wanneer een gebruiker hier gevoelig voor is. Om een allergische reactie te voorkomen, kan er gekozen worden voor ongepoederde handschoenen.

Hoe kan je het beste wegwerphandschoenen gebruiken?

De wegwerphandschoenen zijn gemakkelijk in gebruik, het aan en uittrekken zal gemakkelijk gaan. Zorg bij het aantrekken van de handschoenen dat de handen droog zijn, anders blijven deze plakken aan de handschoen. Bij het werken met handschoenen wanneer het gaat om besmettingsgevaar, moet opgelet worden met het uittrekken. De randen om de pols zijn over de hand te trekken, waardoor de buitenkant (bij het dragen) van de handschoen naar binnen gevouwen wordt. De (eventuele) besmettelijke (vloei)stof zal hierdoor in de opgevouwen handschoen zitten, waardoor de gebruiker niet blootgesteld zal worden aan de stof.

Vorige pagina: Winter werkhandschoenen vs Zomer werkhandschoenen
Volgende pagina: Het verschil tussen wegwerphandschoenen zonder poeder en met poeder?

Onze beste merken Wegwerp handschoenen

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell