Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner veiligheidshandschoenen

Waarom werkhandschoenen dragen zo belangrijk is

Het dragen van werkhandschoenen, waarom is dat eigenlijk zo belangrijk?

Waarom werkhandschoenen dragen zo belangrijk is

Goede werkhandschoenen zijn noodzakelijk. Zeker als je graag klust of voor je werk veel in de weer bent met zware apparatuur, zijn werk- en veiligheidshandschoenen onontbeerlijk voor een prettige en vooral veilige werkomgeving. Geen wonder dat persoonlijke beschermingsmiddelen zoals werkhandschoenen dan ook verplicht zijn gesteld voor iedere werkgever. Veiligheid gaat immers boven alles.

Kwalitatieve veiligheidshandschoenen

Onze handen gebruiken we bijna ieder moment van de dag. Het zijn de beste instrumenten waar de moderne mens mee is uitgerust. Tegelijkertijd zijn ze ook kwetsbaar. Zeker in een omgeving waar we veel in aanraking komen met scherpe objecten, zware machines en apparatuur, of slechte weersomstandigheden zijn goede veiligheidshandschoenen erg belangrijk. Als werkgevers het hebben over persoonlijke beschermingsmiddelen worden daar daarom ook vrijwel altijd werkhandschoenen mee bedoeld.

Veilig en goed werken

Werkhandschoenen bieden grip en zorgen ervoor dat je handen beschermd zijn tegen schadelijke stoffen en scherpe oppervlakken. Bovendien zijn gevoerde handschoenen een uitstekende manier om je handen tegen koud- en vochtig weer te beschermen. Aangezien de doorbloeding bij lage temperaturen verslechterd, kunnen we onze handen ook minder goed gebruiken. Dit werkt ongelukken in de hand. Door je handen warm te houden, blijf je zelf scherp en voorkom je fysieke schade. Neem persoonlijke beschermingsmiddelen dus serieus.

Vorige pagina: Waarom thermo handschoenen dragen?
Volgende pagina: Welke werkhandschoenen hebben de beste voering?
  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • Logo veiligheidshandschoenen merk ATG
  • Logo veiligheidshandschoenen merk OXXA
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear