Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Gehoorbescherming schietsport

Gehoorbescherming voor de schietsport

Ga je schieten met een geweer? Draag dan de juiste gehoorbescherming.

Gehoorbescherming schietsport: bescherm je gehoor

Wanneer je een schietsport beoefent, of dit nu binnen is op een schietbaan of buiten tijdens een jacht, is van het groot belang om je gehoor goed te beschermen. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat je gehoor voor de rest van je leven beschadigd wordt. Om je gehoor te beschermen tegen het harde geluid van geweren, moet je gehoorbescherming dragen. Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming voor schietsport; zo zijn er oordoppen en oorkappen, die je oor helemaal afdekken.

Wat is goede gehoorbescherming bij schieten?

Of je nu een sportschutter of jager bent: het is belangrijk je oren goed te beschermen. De knallen zijn immers even hard! Je oren bescherm je door gehoorbescherming voor de jacht of voor de schietsport aan te schaffen. Gehoorbeschermers voor schietsport zijn er in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar; van kleine oordoppen die je makkelijk opbergt tot oorkappen die je oren helemaal bedekken. Belangrijk bij de aanschaf van gehoorbescherming voor schietsport is de mate van demping en het draagcomfort. Het draagcomfort wordt onder andere bepaald door het materiaal van de gehoorbescherming en het gewicht ervan.

Zorg goed voor je oren en gebruik gehoorbescherming

Beschadig je gehoor niet en bescherm je oren goed! Bekijk ons ruime assortiment gehoorbescherming voor schieten en haal je gehoorbeschermers snel in huis. 

Vorige pagina: Actieve gehoorbescherming uitgelegd
Volgende pagina: Hoeveel dempt de gemiddelde oordop?

De beste merken voor de jacht & schietsport

  • 3M
  • Honeywell
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk MSA
  • Merkenlogo Hellberg