Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner Wegwerp overalls

Bij welke beroepen zien we wegwerpoveralls regelmatig terug?

Wegwerp overalls worden breed ingezet in verschillende branches. Bij wie zien we deze PBM's regelmatig terug?

Bij welke beroepen zien we wegwerpoveralls regelmatig terug?

Veiligheid staat altijd centraal bij het uitoefenen van een beroep. Bij veel beroepen heb je een wegwerp overall nodig. In deze tekst gaan we dieper in op die verschillende beroepen.

Bij sommige risicovolle beroepen ben je verplicht om een plastic overall te dragen. Dit is een licht en dun pak dat over de reguliere kleding gedragen kan worden. Ze kunnen in verschillende gradaties bescherming bieden aan de drager van het pak. In de eerste plaats zijn er bijvoorbeeld normale wegwerpoveralls die beschermen tegen vuil van buitenaf. Daarnaast zijn er ook overalls die water afstoten of veiligheid bieden tegen besmettingen. Maar bij welke beroepen zien we ze dan regelmatig terug? Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

Mensen die werken in het ziekenhuis

In de eerste plaats worden ze toegepast in de ziekenhuizen. Uiteraard hoeven niet alle ziekenhuismedewerkers een overall te dragen, maar soms komen er zieken met besmettingsgevaar binnen. Om verdere besmettingen te voorkomen, is het dan verplicht om een overall te dragen Daarbij kan je denken aan de coronabesmettingen. De overalls zijn in verschillende veiligheidsklassen te koop. Kijk dus ook goed naar de gezondheidseisen van je werk, voordat je besluit om een veiligheidsoverall aan te kopen.

Mensen die werken op een plaats delict

Is er ergens op straat een misdrijf gepleegd? Dan zet de politie dit af en dit wordt het plaats delict genoemd. Het wordt afgezet, zodat experts sporenonderzoek kunnen doen. Ook dan is het dragen van een overall meestal verplicht.

Op STARXX kan je gemakkelijk een disposable overall kopen. We hebben een ruim aanbod en we verkopen ze in verschillende veiligheidsklassen. Voor meer informatie raden wij aan om onze webshop te bezoeken. Bij eventuele vragen helpen wij je ook graag verder. 

Vorige pagina: De verschillende veiligheidsklassen bij (wegwerp)overalls uitgelegd.
Volgende pagina: Het verschil tussen wegwerphandschoenen met poeder en zonder poeder.

Bekijk onze beste merken disposable werkoveralls

  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk 3M
  • Logo disposable overall merk Microgard
  • Honeywell
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk RSG