Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner Het belang van snijbestendige handschoenen

Het belang van snijbestendige handschoenen

Bescherm je handen met snijwerende werkhandschoenen

Het belang van snijbestendige handschoenen

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, zeker op de werkvloer. Er komt een scherp voorwerp tegen je hand of je schiet uit met een mes met een flinke snijwond als gevolg. Je handen en polsen zijn erg kwetsbaar. Met snijbestendige handschoenen bescherm je jezelf tegen veelvoorkomend letsel door snijden, prikken en schuren. Waar moet je op letten als je snijvaste handschoenen wilt kopen? Hieronder vind je een aantal aandachtspunten.

Snijwonden voorkomen met snijvaste handschoenen

Om snijwonden tijdens het werk te voorkomen, bescherm je je handen met snijbestendige werkhandschoenen. Deze handschoenen zijn zo ontworpen dat ze verwondingen door gereedschappen en scherpe werkmaterialen voorkomen. Het belangrijkste gereedschap is namelijk je handen! Door snijvaste handschoenen te dragen verminder je het risico op snijden, zonder dat dit je werk, bewegingsvrijheid of comfort beperkt.

Normering snijwerende handschoenen

Snijwerende handschoenen hebben enkele belangrijke eigenschappen. Voor ieder van deze eigenschappen, zoals snijbestendigheid en vloeistofdichtheid, zijn Europese normen vastgesteld. De handschoenen worden uitvoerig getest voordat ze een label krijgen. De snijweerstand van handschoenen wordt aangeduid met twee normen: EN 388 en ISO 13997. EN 388 is een score op een schaal van 1 tot 5. Hoe hoger de score, hoe beter de handschoen je beschermen tegen snijden. De score voor ISO 13997 wordt weergegeven in klassen van A tot F. Dit geeft het aantal Newton weer dat nodig is om door de stof heen te snijden met een mes. Bij A komt dit neer op 2 Newton, bij F op 30 Newton. 

Op zoek naar goede snijwerende handschoenen? Ga dan voor de C3190 handschoenen. Deze handschoenen van Active Gear bieden bescherming en comfort met een dubbel gladde volledige nitril coating. Deze lichte, soepele werkhandschoen is ontworpen om te beschermen tegen snijden en schuren en biedt tegelijk een uitzonderlijke greep.

Draagcomfort snijbestendige handschoenen

Sommige snijbestendige handschoenen zijn vingergevoelig, waardoor je nog altijd kunt werken met kleine onderdelen of fijn gereedschap. Let ook op het ademend vermogen van de handschoenen, zodat je geen klamme handen krijgt. Een lichtere coating van het materiaal zorgt voor meer comfort. 

Vorige pagina: De grootste voordelen van poedervrije nitril handschoenen
Volgende pagina: Winter werkhandschoenen vs Zomer werkhandschoenen

De beste merken snijvaste werkhandschoenen

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • Logo veiligheidshandschoenen merk ATG
  • Logo veiligheidshandschoenen merk OXXA
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear