Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Category Visual Actieve Gehoorbescherming

Actieve gehoorbescherming uitgelegd

Op deze pagina lees je alles over actieve gehoorbescherming.

Actieve gehoorbescherming uitgelegd

Het is van belang om je oren altijd goed te beschermen tegen harde geluiden. Actieve gehoorbescherming is daarom relevant. Anders kun je op de lange termijn te maken krijgen met verschillende gehoorproblemen.

Steeds meer mensen krijgen te maken met gehoorproblemen. Dit kan in de eerste plaats komen door het luisteren naar harde muziek. Mensen die regelmatig uitgaan zonder gehoorbescherming krijgen vaak ook te maken met gehoorproblemen. Het dragen van gehoorbescherming bij harde geluiden is dus zeer relevant. Overigens niet alleen in de vrije tijd, maar ook wanneer je aan het werk bent. Bij ons is er de mogelijkheid om actieve gehoorbescherming te kopen. We bespreken eerst wat dit precies is. Vervolgens gaan we dieper in op de enkele producten die dit garanderen.

Wat is actieve gehoorbescherming?

Er zijn verschillende vormen van gehoorbescherming. In de eerste plaats zijn er oordopjes die je kunt gebruiken om harde geluiden tegen te gaan. Daarnaast zijn er ook oorkappen die het gehoor beschermen tegen overmatige blootstelling aan harde geluiden. Het nadeel van deze gehoorbescherming is dat het lastiger wordt om andere mensen goed te verstaan. Je kunt dus moeilijk met mensen praten tijdens het dragen van deze bescherming. Dit wordt ook wel passieve gehoorbescherming genoemd. Echter is dit voor veel mensen niet praktisch. Om die reden is actieve gehoorbescherming in het leven geroepen. De oren zijn dan goed beschermd en je kunt tegelijkertijd telefoongesprekken voeren of muziek luisteren.

Ook bevatten actieve gehoorbeschermers een actieve demping. Zo worden plotselinge geluiden boven de 82 dB automatisch gedempt. Daarom worden deze oorkappen voornamelijk gebruikt in de zware industrie of in de schietsport. 

Oorkappen met radio

In onze webshop kun je onder andere oorkappen met radio kopen. De oorkappen zijn zeer stevig en bieden goede gehoorbescherming. We verkopen ze van verschillende kwalitatieve merken, zoals 3M Peltor, Howard Leight en MSA Sordin.

Oorkappen met bluetooth

Heb je gehoorbescherming nodig bij het uitoefenen van werkzaamheden, maar wil je tegelijkertijd ook bellen? Ga dan voor oorkappen met bluetooth. Ook daarvan vind je een ruim aanbod in onze webshop. 

Vorige pagina: Oordoppen versus Oorkappen
Volgende pagina: Gehoorbescherming schietsport: bescherm je gehoor

De beste merken actieve gehoorbescherming

  • 3M
  • Honeywell
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk MSA
  • Merkenlogo Hellberg
  • Merkenlogo Acoufun