Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Categorie banner veiligheidshandschoenen

Veiligheidshandschoenen

Bescherming van je belangrijkste gereedschappen tegen uiteenlopende gevaren.

  • Logo veiligheidshandschoenen merk Showa
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Ansell
  • Logo veiligheidshandschoenen merk ATG
  • Logo veiligheidshandschoenen merk OXXA
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk Active Gear

Altijd de juiste handbescherming

Voor aangenaam en veilig werken

Veelgestelde vragen

Antwoord op jullie meestgestelde vragen over handbescherming

Veiligheidshandschoenen met deze norm beschermen tegen mechanische risico's. De normwaarden worden gemeten met betrekking tot slijtage, snijden, doordringen en (door)scheuren. De waarden worden in cijfers uitgedrukt, waarbij de hogere waarden de graditie van bescherming aanduiden. Veiligheidshandschoenen met een EN 388 normering moeten ten minste aan één van de beoordelingscriteria bij mechanische risico's beoordelingscriteria voldoen.
Om voedselveilig te zijn moeten handschoenen voldoen aan de EU-verordeningen (EC 1935/2004, EU 10/2011). Deze reguleren de beperking van de migratie van chemische stoffen in levensmiddelen en de controle hierop. Daarnaast is er de HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) norm, deze is niet verplicht voor alle levensmiddelenbranches; maar wordt echter steeds vaker toegepast in andere branches zoals de cosmetica en farmaceutica. Wanneer een handschoen hieraan voldoet zullen de betreffende symbolen bij het product vermeld staan.
De meest gebruikte maten zijn maat 8 voor dames en maat 10 voor de heren. De verschillende merken hebben de maatvoering veelal universeel gestandariseerd, maar kan soms per merk net iets anders uitvallen. Daar waar bekend zullen we dit bij het specifieke modellen vermelden. Uiteraard is de exacte maat te bepalen, kijk daarvoor hier naar algemene maatbepaling voor je handschoenen. Bij leren handschoenen heb je helaas weinig keuze, deze zijn meestal alleen in maat 10,5 verkrijgbaar. 

Handig om te weten

Werkhandschoenen zijn er in vele soorten, maten en merken. Bij STARXX vind je de beste merken en altijd een oplossing voor een veilig en plezierig werk gemak. Maar welke handschoen past nu het best bij mijn werkzaamheden en biedt de beste bescherming bij de aanwezige gevaren? Wij helpen je daar graag verder mee.

Niet alleen vind je hier makkelijk en snel de specifieke handschoen die je zoekt, maar we helpen je ook graag de juiste handschoenen te vinden en vervolgens te kiezen. Want elk toepassing vergt weer andere kennis over en eigenschappen van het materiaal. Gebruik onze eenvoudige keuzehulp, uitgebreide specificaties, extra informatie en video's om een juiste keuze te maken. Zoek op EN-normering, coating of gewoon op toepassingen en/of eigenschappen. Ben je dan nog steeds niet overtuigd of je de beste werkhandschoen te pakken hebt? Vraag dan gewoon onze experts om je te adviseren.