Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Header banner Veiligheidsbrillen STARXX

Veiligheidsbrillen

Het meest complete overzicht van gezichtsbeschermende producten

  • PBM leverancier logo Honeywell
  • PBM fabrikant Uvex
  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk 3M
  • Logo Werkkleding merk Craft
  • Merkenlogo Bollé

De juiste veiligheidsbril voor elke klus

Veiligheidsbrillen op sterkte, lasbrillen en gelaatsbescherming

Veelgestelde vragen

Antwoord op jullie meestgestelde vragen over veiligheidsbrillen

Tja, we snappen het: er zijn weinig brillen ontworpen die daar echt geschikt voor zijn. Maar gelukkig zijn er steeds meer leveranciers die daar achter komen en die het gedeelte aan de onderkant van de bril, dus bovenkant neusbrug, op de juiste manier vormgeven.

Denk bijvoorbeeld aan Univet (6X3 Ruimzichtbril) die hier veel goede recensies op heeft gekregen.
Bij sommige modellen is het mogelijk om een normale bril onder je veiligheidsbril te dragen. Helaas is dit niet voor alle modellen het geval. Maar niet getreurd, ook voor jou zijn er heel veel oplossingen om toch veilig aan het werk te gaan. Zo kun je gebruik maken van een overzetbril die makkelijk over jou normale bril past. Maar ook super duper handig zijn onze veiligheidsbrillen op sterkte! Zo zijn je ogen niet alleen beschermd, maar kun je ook nog daadwerkelijk iets zien, wel zo handig toch?
Veiligheidsbrillen hebben allemaal mooie lenskleuren om uit te kiezen. Nu hoor ik je denken 'Aah, ik pak de kleur die het beste bij mijn ogen past', maar dit kan er weer voor zorgen dat je niet de juiste bescherming hebt. De mogelijke kleuren en de meest voorkomende bescherming hiervan zijn als volgt;

Helder: Geen toegevoegde bescherming
Smoke: Bescherming tegen de zon
Geel: Contrast verhogend bij weinig licht
Blauw: Rustiger bij helder (TL) licht
Lastint: Bescherming tegen laslicht (DIN3 en DIN5)

Controleer wel altijd nog even wat de door jou geselecteerde veiligheidsbril allemaal aankan. Het kan namelijk ook zo zijn dat een smoke lens ook gewoon impact bescherming heeft, of dat een heldere lens super goede zon bescherming heeft!
Veiligheidsbrillen zijn er in allerlei vormen en maten, maar welke heb jij nu nodig? Dat staat aangegeven bij al die kleine tekentjes die zowel op de lens als op het frame staan. Wat deze tekentjes betekenen vertellen we je aan de hand van een voorbeeld. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Op het frame kun je de fabrikant, EN-normering, toepassingsgebieden, mechanische sterkte en het certificeringsmerk aflezen. Dus als je leest: W-166-3-FT-CE

Dan staat dit voor:

W=Uvex
166= EN 166
3= Vloeistoffen bescherming
F=impact op lage snelheid
T=getest onder extreme temperaturen
CE=certificeringsmerk.
Het is wel zo handig om de juiste lenzen te kiezen voor jouw veiligheidsbril. Stel je voor dat je naar de opticien gaat en een bril van +5 krijgt terwijl je een bril van -5 nodig hebt, daar heb je natuurlijk he-le-maal niks aan. Hetzelfde principe is van toepassing op  jouw veiligheidsbril. Want als je een bril koopt die beschermt tegen UV-straling terwijl je werkt met chemicaliën, tja dan ben je misschien een hip accessoire rijker maar niet echt beschermd.

Zorg er dus via een opticien goed voor wat je sterkte is, maar kijk ook goed naar de toepassing van de bril!
Polycarbonaat lenzen zijn standaard voor vele veiligheidsbrillen. Vaak gaan er bij de fabrikant nog een aantal coatings overheen die de lenzen impact bestendig maken of vochtwerend. Polycarbonaat is echter niet chemisch bestendig, acetaat is dat wel. Dus mocht je met bijtende stoffen gaan werken, dan is een acetaat lens de beste keuze
Het is mogelijk om een veiligheidsbril te combineren met het dragen van een oorkap. Helaas is niet elk model veiligheidsbril en oorkap hiervoor geschikt en zullen er kieren onstaan bij het combineren. Neem even contact met ons op, dan komen we samen tot de juiste combinatie voor jouw werkzaamheden.

Let vooral op de dikte van de armaturen van de bril. Sommige brillen zijn hier echt op ontworpen. Hoe dunner, hoe beter.

Je ziet het goed

Waarom is een veiligheidsbril zo belangrijk? Om veel verschillende redenen eigenlijk. Als je met opspattende stoffen werkt, is een veiligheidsbril een no-brainer. Daarnaast kan een rondvliegend hout- of metaaldeeltje kan net zo'n ernstig gevaar voor jouw ogen zijn als een gevaarlijke stof in de ogen. Een beschermende bril, zoals een veiligheidsbril, kan helpen jouw ogen te beschermen tegen deze pijnlijke impact. Denk er ook goed over na of je een veiligheidsbril nodig hebt, ook al werk je misschien zelf niet met gevaarlijke of opspattende stoffen. Als je in een ruimte werkt waar kleine deeltjes rondzweven is gezichtsbescherming nog steeds aangeraden.