Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Banner Hechtmaterialen STARXX

Hechtmaterialen

Bij STARXX hebben we verschillende soorten lijm en tape voor elke klus

  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk 3M
  • Merkenlogo fabrikant zelfklevende producten Tesa
  • Merkenlogo fabrikant WypAll
  • Merkenlogo fabrikant Pattex
  • Merkenlogo fabrikant Nitto

Veelgestelde vragen

Antwoord op jullie meestgestelde vragen over hechtmaterialen

Er zijn meerdere manieren om gemakkelijk dubbelzijdig tape te verwijderen. Dubbelzijdig tape kan eenvoudig met een hete sop onttrokken worden van het oppervlak. Het hete water zorgt ervoor dat de tape zacht wordt. Hierdoor kan je het tape er makkelijker van af trekken.

Alcohol is een effectief middel wat je perfect kan gebruiken voor het verwijderen van tape bij verschillende oppervlaktes. Gebruik een kleine doek of wat en breng het aan met wat alcohol. De stoffen die in alcohol zitten hebben een oplossend effect waardoor je het tape sneller verwijderd.

Bovendien kan je naast heet water en alcohol, ook gebruik maken van WD-40. WD-40 kan je namelijk heel precies aanbrengen aan de randen van de tape. Spuit wat WD-40 op de randen en laat het intrekken. Na een tijd kan je de tape eraf trekken.

Tijdens het afplakken van tape, heb je nu eenmaal te maken met verschillende soorten ondergronden. Om beschadiging te voorkomen, is het belangrijk dat de juiste tape wordt aangebracht. Wanneer je tape gaat aanbrengen op een ondergrond van kunststof is het van belang dat je de tape niet te lang erop laat liggen. Stuclopertape en maskingtape zijn de ideaalste tapes bij kunststof ondergronden.

Dit hangt af van verschillende factoren. Verschillende tapes hebben namelijk andere soorten lijmlagen en spelen omgevingsfactoren ook een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan de belasting van het oppervlak, UV-licht, temperatuur en vochtigheid. De lijmlaag van een tape bepaalt uiteindelijk de inzetduur en verouderingsbestendigheid.

Dat is niet zo fijn, lijm aan je handen! Maar maak je geen zorgen. Er zijn een aantal handige manieren om dat hardnekkige goedje van je handen te verwijderen.

Een van de manieren is aceton. Het is aan te raden om niet teveel van dit chemische spul te gebruiken, omdat dit anders schadelijk is voor je huid. Aceton kan je vooral vinden in nagellakremover. Met een doekje of een watje breng je lichtjes wat aceton aan.

Wasmiddel en warm water doet ook wonderen. Maak een bakje klaar met hierin een sopje warm water en vloeibaar wasmiddel. Steek je hand in het bakje en laat het even intrekken.

Hecht waar

Plak er op los met ons assortiment aan tapes en lijmen. Onze producten worden voornamelijk toegepast door schilders, spuiters, stucadoors en monteurs. In ons tape assortiment vind je bekende merken terug, zoals 3M, Scotch, Tesa en Nitto. Daarnaast vind je binnen de lijmcategorie universele spuitbuslijmen en tubes snellijmen voor een indrukwekkende kleefkracht en een aanzienlijk dekkingsvermogen. Kom je er niet uit? Schakel dan de hulp in van een van onze specialisten op het gebied van hechtmateriaal. Niet onder de plak zitten hè?