Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Goed uitgerust! Start je werkdag op STARXX.nl
Kiyoh
Adembescherming

Adembescherming

Bescherming tegen blijvende schade bij gassen, dampen en andere schadelijke stoffen.

  • Logo persoonlijke beschermingsmiddelen merk 3M
  • Merkenlogo PBM Moldex
  • PBM leverancier logo Honeywell
  • Merkenlogo PBM fabrikant Drager
  • Merkenlogo PBM bedrijf JSP

De juiste adembescherming voor elke klus

Laat ons je inspireren

Veelgestelde vragen

Antwoord op jullie meestgestelde vragen over adembescherming

Het verschil tussen FFP1FFP2 en FFP3 zit in de filterefficiëntie. Zoals je misschien al verwacht zijn P1-maskers het minst effectief en beschermen deze tegen inert niet schadelijk zwevend stof, tot vier keer de Wettelijke Nederlandse Grenswaarde (hierna genoemd: WNG). Deze zijn dus prima voor onschuldige werkzaamheden, zoals boren en schuren. P2-maskers hebben een hogere filterefficiëntie en zijn geschikt tegen schadelijke stoffen, tot tien keer de WNG. Die beschermen bijvoorbeeld goed bij het bepleisteren en cementeren.

Wanneer je nog meer beschermd moet zijn, kies je voor een P3-masker. Deze beschermen tot vijftig keer de WNG en meestal verplicht bij werkzaamheden waar kankerverwekkers, sporen, enzymen, virussen en bacteriën voor kunnen komen.
Om zeker te weten dat je de juiste filters gebruikt kunnen we een controle doen op basis van het veiligheidsblad van de producten waar je mee werkt. Dit Material Safety Data Sheet (MSDS) kan je, indien je deze niet hebt, opvragen bij de leverancier van het product. Met dit MSDS-blad kunnen wij de exacte gevaren herkennen en de beste bescherming voor tijdens je werkzaamheden zoeken.
Dit is sterk afhankelijk van je werkzaamheden. Als je werkt in een omgeving waar zich veel bacteriën of virussen bevinden, dan kun je het beste het masker elke twee uur verwisselen. Stel je werkt in een stoffige omgeving, bijvoorbeeld op zolder tijdens het renoveren, dan kun je hem makkelijk een hele dag gebruiken. Let er wel op dat er dan geen asbest is. Voor asbest gelden hele andere spelregels. Voor meer vragen hierover of twijfels bij een stofmasker, laat het ons weten. Wij hebben specialisten die je hier perfect bij kunnen helpen.
Fijnstof is een verzamelnaam voor verschillende deeltjes die door de lucht zweven: roetdeeltjes, opwaaiend zand, uitlaatgassen, zeezout, plantaardig materiaal, cementdeeltjes, enzovoort. Zwevende deeltjes kunnen ook ontstaan door reacties tussen verschillende gassen in de lucht. Veel van deze deeltjes zijn onzichtbaar voor het menselijk oog, maar sommige kunnen toch schadelijk zijn voor jouw gezondheid.
Onafhankelijke adembescherming verwijst naar ademhalingstoestellen die de gebruiker zuivere lucht geven zonder afhankelijk te zijn van de omgevingslucht of van een luchttoevoer die door andere mensen wordt gedeeld. Een ademhalingstoestel met deze eigenschap wordt vaak gebruikt om uitputting door zuurstofgebrek te voorkomen en gebruikers te helpen aan onmiddellijk gevaar te ontsnappen.

Opgelucht ademhalen

Op zoek naar de beste adembescherming op de markt, van vooraanstaande merken, tegen een gangbare prijs? Bij STARXX hebben we wat je zoekt! Door onze jarenlange ervaring kunnen we jou voorzien van de juiste bescherming, voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Stofmaskers met verschillende beschermingsklasses, vol- en halfgelaatsmaskers, losse filters voor je lievelingsmasker en zelfs complete aanblaassystemen, voor als je nóg beter beschermd moet worden. Ons assortiment wordt regelmatig uitgebreid met producten die voldoen aan de hoge kwaliteit die klanten van ons gewend zijn. Kom je er nou niet uit wat voor jou de ideale adembescherming is, probeer dan onze keuzehulp of lees onze handige informatiepagina's. Stel je je vraag liever aan een van onze experts? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via mail, telefoon en zelfs Whatsapp! Kortom... bij STARXX slaag je altijd!